maleficent-mistress-of-evil-751940l

Când apărea primul Maleficent în 2014, regizat de  Robert Stromberg aflat la debut, povestea ne devoala drept rădăcină a răului, felul în care oamenii îi rănesc, îi înşeală şi îi desconsideră pe cei care nu sunt ca ei, uneori pentru avantaje personale şi în pofida unei relaţii de prietenie- care se dovedea unilaterale. Şi atunci o absolveam pe zâna protectoare a regatului fantastic Moors şi îi redescopeream farmecul, forţa şi personalitatea dominantă, toate transformate de iubirea adevărată care transcende totul.

Iar acest nou episod pus în pagina cinematografică de norvegianul Joachim Rønning (cel care în 2013 primea o nominalizare la Oscar pentru Kon-Tiki, drama inspirată de expediţia în Pacific a celebrului explorator Thor Heyerdal, iar în 2017 ne uimea cu Piraţii din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar) are toate datele să fie un succces de Box Office, dar mai ales în inimile spectatorilor de toate vârstele.

4

Maiestuoasă, de o frumuseţe ieşită din standarde, cu priviri ce galvanizează, Angelina Jolie dă viaţa unei regine autoritare, personaj ce polarizează atenţia şi căruia i se opune o altă suverană, Ingrith, niciuna dintre ele nefiind ceea ce pare. Căci deşi la prima vedere răul pare încarnat de zână cu aripi, gheare şi coarne, în fapt personajul malefic este mama prinţului Philip, căreia lăcomia, dorinţa de putere şi  egoismul îi întunecă minţile.

5

Frumos construită, povestea ne conduce prin Moors, regatul zânelor, (unde aflăm că în underground există un altfel de popor), cu personaje drăgălaşe şi iubibile, sau înfricoşătoare – totul înveşmântat în soundul remarcabil creat de Geoff Zanelli, deţinător al unui premiu Emmy şi semnatar al unor coloane sonore care ne-au impresionat: Hitman, The Pacific, The Odd Life of Timothy Green, Mortdecai, Christofor Robin sau Piraţii din Caraibe- Dead Men Tell No Tales.

Maleficent II este însă dincolo de naraţiunea fantasy- filmul unei deveniri, căci mai toate personajele se transformă şi evoluează, factorii progresului lor fiind iubirea şi acceptarea dincolo de ego. Toţi cei care înţeleg acest proces vor merge mai departe, ceilalţi fiind sortiţi să dispară.

1

Aurora evoluează de la copilița veşnic zâmbitoare la tânăra îndrăgostită care îşi doreşte o familie, Maleficent trece de la zâna autoritară şi inflexibilă la mama înţelegătoare ce se sacrifică pentru copilul ei, Conall îşi dă viaţa pentru Maleficent, iar zânele nu pregetă să îşi apere poporul chiar cu preţul dispariţiei. Totul pentru, şi în numele iubirii care are puterea să transforme sufletele şi să le înnobileze.

2

Din distribuţie îi remarcăm alături de Angelina Jolie şi Elle Fanning, pe Michelle Pfeiffer în rolul reginei Ingrith, pe Chiwetel Ejiofor în Conell, un fel de lider vizionar al înaripaţilor semeni ai lui Maleficent, pe Imelda Staunton şi Juno Temple ca ursitoare, pe fermecătorul Harris Dickinson care este prinţul Philip şi pe Sam Riley- un Diaval sensibil, plin de umor şi şarm care ne încântă și acum, ca în filmul primordial.

3

Şi cum sunt oricând amatoare de poveste- unde binele prevalează- vă recomand cu căldură să vă lăsaţi conduşi în lumea acestei pelicule fantastice- care va va cuceri prin culoare, personaje şi sunet.

Maleficent II este distribuit în România de Forum Film şi va putea fi văzut din 18 octombrie în cinematografe.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s