Când ai înainte trei filme ale lui Soderberg care au ridicat ştacheta într-un fel anume, e cam greu să găseşti formula care să se încadreze în serie în mod onorabil. Poate doar dacă abandonezi cu totul ideea originală de Rat Pack şi o virezi pe Girl Power, aşa cum a făcut Gary Ross cel talentat, care ne-a bucurat şi cu Seabiscuit, The Tale of Despereax, The Hunger Games sau Free State of Jones, pentru care a scris şi scenariile, după cum a făcut-o şi pentru minunatul BIG al lui Penny Marshall, comedia fantastică în care Tom Hanks strălucea!

download


Aşa că într-un mod inspirat Garry a dat adunarea pentru o trupă de excepţie formată din Sandra Bullock, Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Rihanna, Awkwafina, Mindy Kaling şi Sarah Paulson şi a imaginat un jaf îndelung pregătit şi gândit într-un cadru excepţional: celebra şi exclusivista Gală MET- fapt care prilejuieşte apariţia pe ecran a unor celebrităţi americane ce participa în mod curent la eveniment.


Scenariul nu face cine ştie ce volute, nici nu ne ambuschază aşa cum o făceau filmele lui Soderberg, dar global privind, pare o reuşită cinematografică – e adevărat – bazată în principal pe distribuţie. Iar la capitoul ăsta, Ocean’s 8 este „tare”, căci exact ca în realitate MET Gala din film devine prilejul de a trece în revistă celebrităţi duium. De la Anna Wintour însăşi, Zac Posen, tribul Kardashian/Janner, James Corden, Katie Holmes, Richard Armitage, Damian Lewis – la Carl Reiner care era Saul Bloom în primele Ocean’s.


Alert şi captivant, filmul lui Garry Ross deși nu ne ţine cu sufletul la gură ca predecesoarele lui din serie, are destul farmec şi strălucire cât să ne placă şi să ne bucure. Nici chiar gafa producătorilor de a devoala în trailere „clou-ul” scenariului nu cred că o să-i oprească pe spectatori să meargă la acest film, unul dintre cele mai asteptate ale verii.


Cu o coloană sonoră ce serveşte imaginea şi potenţează acțiunea- semnată de Daniel Pemberton- cel care a lucrat la nenumărate seriale dar şi la King Arthur: Legend of the Sward, All The Money în The World, Steve Jobs sau The Man from U.N.C.L.E – cu designul de costume aparţinându-i lui Sarah Edwards, cu experienţe extraordinare din The Devil’s Advocate, Michael Clayton, The Secret Life of Walter Mitty sau Teenage Mutant Nindja Turtles – Ocean’s 8 are atributele unui film care să aibă succes de Box Office. Succes de care depinde o eventuală continuare, căci producătorii americani nu ratează niciodată satisfacerea unei cereri dătătoare de profit, așa că filmul are un final deschis care ar mai putea fi exploatat.


Aşadar nu vă mai rămâne decât să daţi şi voi adunarea şi să mergeţi să vedeţi acest film distribuit în România de Vertical Entertainment, pe ecrane din 22 iunie.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s