Sigur că toată lumea ştie că această păpuşă este prin definiţie o păpuşă „de groază”, iar Annabelle 2 este de fapt un silogism: (aproape) toate filmele de groază sperie, Annabelle e un film de groază, deci Annabelle sperie. Care a fost de fapt momentul apariţiei ei şi în ce condiţii a devenit posedată, veţi afla din această realizare a suedezului David F. Sandberg, care are la activ mai multe scurtmetraje horror şi un singur lungmetraj-Lights Out, din 2016.

Cadrul în care se desfăşoară acest prequel la prequel este unul foarte bine ales şi atenţia la detalii este una care merită lăudată. Multe cămăruţe (locuri ideale pentru ascuns), firide, ascensor improvizat care se ridică sau coboară trăgând de o funie, maşinărie cu scaun care poate ajuta să urce sau să coboare o personă care se deplasează greu, sunt exploatate la maximum pentru a da fiori. Filmul îşi găseşte bine locul în universul The Conjuring şi deşi am văzut destule producţii horror şi nu mă sperii usor, recunosc că am tresărit de câteva ori, mai ales la scenele care se derulează în linişte.

Deşi are toate avantajele unui subiect terifiant, iar în distribuţie regăsim actori „destoinici”, tinereţea şi lipsa de experienţă a cineastului îşi spun cuvântul: David foloseşte la maximum elementele dătătoare de fiori – pâlpâiri de becuri, scârţâieli, crucifixuri îndreptate spre cel bântuit, efectele „uite goanga nu e goanga”, dar cel mai mare noroc il are cu cu înfiorătoarea păpuşă pe care trebuie numai să o arăţi şi groaza e gata. Desigur, contează şi puterea sugestiei, ea jucând un rol important mai ales în genul horror, ştiut fiind faptul că aproape tot ceea ce un om gândeşte în subconştient, e posibil să se îndeplinească. Aşa că am putea spune că suntem „horrorizaţi” în fapt de propriul nostru subconştient în care locuiesc toate fricile noastre ce pot fi oricând aduse la lumină.Sunt multe legende în jurul acestei păpuşi, dar ea are şi o poveste reală, puţin diferită de cea din scenarii, aşa că minţile creatorilor de film (ne) pot lucra în voie.
David S. Sandberg a regizat filmul după scenariul lui Gary Dauberman, cel care a scris și ,,Annabelle”. În film joacă și Stephanie Sigman (“Spectre”), Talitha Bateman (“Al 5-lea val” și viitorul film “Geostorm”), Lulu Wilson (“Ouija”, “…și ne izbăvește de Cel Rău…”), Philippa Coulthard (“Filosofii”), Grace Fulton (“Badland”), Lou Lou Safran (“Alegerea”), Samara Lee (“Foxcatcher,” “Ultimul vânător de vrăjitoare”) și Tayler Buck în filmul ei de debut, cu Anthony LaPaglia (serialul “Dispăruți fără urmă”) și Miranda Otto (“Homeland: Rețeaua terorii”, Trilogia “Stăpânul inelelor”).

Prin urmare, aşa cum am mai spus și cu diverse alte ocazii, Annabelle 2 e un film corect, chiar cinstit: nu te fraiereşte şi e de toţi banii de pe bilet! Şi de acum înainte să fiţi mai atenţi când un copil vă va spune vreodată: nu eu am făcut, ci păpuşa!hahaha

 

Regizor: David F. Sandberg

Scenariu: Gary Dauberman

Cu: Anthony LaPaglia, Samara Lee, Miranda Otto, Talitha Bateman, Stephanie Sigman

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s