images

În primul Purge regizorul James DeMonaco i-a ”fraierit” pe Ethan Hawke și pe Lena Headey, în al doilea nu a mai reușit pe nimeni , iar în al treilea ne-a fraierit pe noi! 2-1 pentru James! Cum a reușit acest lucru? Simplu! A venit cu o idee dementă: cum ar fi să avem 12 ore pe an în care putem să facem ORICE (la acest capitol intrând jaf, omor, viol) și să nu putem fi pedepsiți? Awesome, ar zice scelerații! De fapt, acest lucru se întâmplă în lume, fără să declari oficial 12 ore pe an de epurare! Și atunci , e mai bine să disciplinăm America (pentru că despre ea e vorba în această purificare)?

4

Ar putea exista o așa societate în care 364 de zile și 12 ore să trăiești în armonie, să curgă miere, dragostea și binele să învingă, apoi 12 ore să fie haos? Să fie ordine în haos sau haos în ordine? Făcând ordine și curățenie (adică purgereală) restaurăm liniștea și ordinea în viață?Așa s-au născut întrebările în 2013, apoi au venit ceva răspunsuri în 2014 și aproape totul se clarifică în 2016. Eu zic că se va termina această miniserie (dacă James deMonaco va continua…a lui să fie greșeala, deși munca la Negotiator din 1998 m-a făcut să îl respect).

5

Așadar, numai despre idee se poate discuta în Purge și în nici un caz despre actori, scenariu, decor, imagine sau sunet. Pentru că nimic din toate acestea nu m-a atras! Repet, povestea putea fi interesantă plecând de la acest concept de haos, dar cu un pui de gândire bună (că nu știu cum să-i spun acestei zvâcniri) nu faci un film reușit. Vorba cântecului lui David Bowie- I’m afraid of Americans- mi-e frică de ceea ce propagă Hollywood-ul: consumerism, individualism și „laissez faire”.

3

Greșeala majoră a regizorului a fost că a implicat politica, alegerile, discursurile într-un film care era mai mult axat pe hăcuială, trântire și mașini echipate temeinic pentru o lume a la Mad Max! Și ar fi primit, cu siguranță, mai multe aprecieri dacă ar fi mers pe ideea Carmageddon-ului: dă în cât mai mulți omuleți și vei fi premiat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s