alvin-and-the-chipmunks-road-chip-movie-poster-2Sincer, de Valentine’s sau Dragobete, dacă v-ați hotărât să sărbătoriţi cumva, eu v-aş îndruma către filmele frumoase, cu energie bună, care ne destind şi ne fac să ne întoarcem cu iubire către copilul din noi. Iar la capitolul copilărire, nu văd nimic mai potrivit decât un film cvasi-animat cu… veveriţe. Căci Alvin & Company sunt la fel de “lovable” şi de “cute” ca şi minionii, care ne-au vrăjit prin candoare într-atât încât, de merchandise friendly ce sunt, alimentăm franciza cu aviditatea de a avea unul personal –sub orice formă ar fi el. Aşa că Alvin şi “verdeliţele” mi se pare o alegere potrivită pentru cele 86 de minute de comedie stenică și aventuri veveriţeşti într-o lume care acceptă şi ieşirea din normă, şi iubirea pentru creaturi imaginare vorbitoare şi cântătoare- adică în …ficţiune!

Şi nu putem să spunem că n-am fost avertizaţi că chipmunks-urile astea or să ne intre-n suflet cu drăgălăşenia lor, de vreme ce în 1990 Kati Castillo ne trecea în revistă CV-ul lor, în The Chipmunks: Rockin’ Through the Decades, pentru ca mai apoi să livreze filmele din ‘99 şi 2000 cu “împricinatele” în rol principal.Pe parcurs s-au adăugat şi fetiţe-veveriţe, toate cântăcioase, vesele şi iubibile, aşa că filmul ăsta nou ni le oferă împreună cu o poveste aventuroasă în care ele îşi apără “teritoriul” încercând să oprească intrarea în viaţa lor a unei potenţiale perechi feminine care le-ar fura afecţiunea şi atenţia “tatălui” adoptiv. Aşa că pleacă după el şi prietenă tocmai la New York să le strice “joaca” şi relaţia, tot ce se întâmplă pe parcurs fiind din, şi pentru iubire.Deşi în esenţă acţiunea lor era să zicem…distructivă, povestea călătoriei lor ne învaţă că doar dacă îţi respecţi şi îţi aperi sentimentele curate, poţi şi să izbândeşti, să schimbi mentalităţi şi să îţi faci pretutindeni prieteni. Aşa că nu stiu la ce s-ar aştepta unii de la un film care se adresează unei anumite grupe de vârstă (+ celor care mai au dialog cu copilul interior), de sunt atât de critici de parcă totul ar trebui încadrat în tipare stricte sau ar fi nepărat nevoie să livreze un număr prestabilit de “kile” de filosofie, stiinţă, etică, psihanaliză şi alte alea!

AlvinOameni buni, e un film pentru copii, vesel, nostim şi simplu, în care veveriţele cântă, ţopăie, dansează, vorbesc, şi fac strategii să nu rămâna a nşpea roată la căruţa familiei! Ce să vrem mai mult? Avem atmosferă, energie bună, un story ok şi pe ele, minunatele, ca să ne bucure şi să ne dea o lecţie veveriţească de înţelegere şi iubire. Eu cred că e destul ca să ne putem relaxa, să putem să râdem la nişte glume benigne (în sfârşit fără conotaţii sexuale!) fără să fim nevoiţi să le punem kinderilor din dotare, mâinile la ochi sau degetele în urechi!

Alvin1Aşa că vă sfătuiesc pe toţi cei care vreţi să vă mai bucuraţi curat, care n-aţi pierdut deprinderea “fericirii simple, la-ndemână”, să mergeți la Alvin and The Chipmunks, să râdeţi pe săturate, să cântaţi şi să vă simţiţi iar copii. Eu cred că e un dar minunat pentru nişte zile care celebrează iubirea!

Regizor: Walt Becker

Scenariu: Ross Bagdasarian, Janice Karman, Randi Mayem Singer, Adam Sztykiel

Cu: Jason Lee, Jesica Ahlberg, Josh Green, Justin Long, Matthew Gray Gubler, Jesse McCartney, Kimberly Williams-Paisley, Christina Applegate, Kaley Cuoco, Anna Faris

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s