Life Of Crime

Posted: 18/09/2014 by MarcelPlaton in Film
Etichete:, , , , , , , , , , , ,

LIFE-OF-CRIME-Poster-Artwork-for-Website

Aseara am vazut Life of Crime – Schimb de dame in traducerea romaneasca – proasta alegere – daca ne gandim ca dezvaluie, chiar inainte de a pune piciorul in sala de cinematograf, clou-ul scenariului, care este tot creatia celui care si regizeaza aceasta pelicula-Daniel Schechter- despre care n-am auzit prea multe lucruri. A mai facut un film, a mai co-produs altul si deci se afla la inceput de drum in meseria asta.

Cert e ca distributia este ofertanta :Tim Robbins, Jeniffer Aniston si Isla Fisher + Mos Def care a marcat si The Italian job, si prin Dr House, si prin Calatorie la capatul noptii si in alte 28 de filme – asta pana la varsta actuala de 40 de anisori, in plus e si cu hip hop-ul. Daca-l vedeti, cu siguranta vi-l amintiti, caci are o figura interesanta.
Cat despre Tim Robbins, el este printre actorii mei preferati si nu de putin timp : l-am remarcat in Jacob’s Ladder, din 1990, o dramă cu elemente horror şi fantastice cu mare succes la critica si public, si care urmeaza sa aiba un remake, dupa cum am aflat din The Hollywood Reporter. Apoi este rolul din Shawshank Redemption, genialul film al lui Frank Darabont cu 7 nominalizari la Oscar si 2 Globuri de aur, iar in final este rolul din Mystic River al lui Clint Eastwood,unde il joaca pe Dave Boyle si unde ii are ca parteneri pe Kevin Bacon si Sean Penn, alaturi de Marcia Gay Harden si Laura Linney. Exceptionale partituri pe care le-am selectat subiectiv din vasta filmografie a lui Tim Robbins.
Si pentru ca tocmai pomeneam de niste filme antologice ale unor mari regizori si cu actori de exceptie, uite ca ma cam doare sufletul cand vad ce roluri joaca acum unii dintre ei. Pardalnica e recesiunea asta care obliga valorile sa accepte partituri mediocre. Pacat!
Cele doua doamne din film, Jeniffer Anniston si Isla Fisher sunt frumoase, fiecare in rolul si felul ei, dar cam atat. Adevarul e ca daca n-ai rol, ce anume sa joci? Dar trebuie sa recunosc ca amandoua sunt in mare forma fizica si pigmenteaza placut pelicula, rolurile nefiiind insa substantiale.
Interesant mi se pare rolul pe care il face aici Mark Boone Junior – care este Richard Monk, psihopat si admirator al nazismului, un actor interesant cu o filmografie diversa si ampla, dar nu cu multe roluri de prim plan. L-am mai vazut in Seven, al lui David Fincher in care joaca alturi de Brad Pitt, Morgan Freeeman si Gwyneth Paltrow si in Memento al lui Christopher Nolan, alaturi de Guy Pearce, ca sa mentionez doar doi regizori mari care au vazut figura speciala si talentul lui Mark Boone.
Asadar filmul asta are un scenariu lejer, cu cateva scene cu un comic de situatie superfluu, dar care exploateaza sindromul Stockolm, stiti, acela care le face pe victime sa se ataseze emotional de rapitorii lor. Si daca filmul nu ne pune nicio problema, intorsatura din condei a finalului salveaza oarecum totul, fie si numai pentru ca ramai in minte cu scena ultima si pe buze cu o exclamatie, care inobileaza intr-un fel scenariul si nu te lasa sa fii chiar drastic cu privire la valoarea lui.
Un film de vazut in weekend, cand suntem obositi si nu ne dorim problematizari sau incarcatura de energie negativa, si care va intra in cinematografe saptamana aceasta- distribuit de catre Ro Image.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s