the-greatest-showman-625158l

The Gretest Showman/ Omul spectacol cum a fost el tradus nu este doar un film demn de a fi recomandat – este mai ales de văzut şi trebuie să vă spun că am făcut asta de multe ori şi încă mă fascinează energia lui, punerea în scenă şi poveste acestui musical cu adevărat spectaculos.

Filmul îl are ca personaj central pe PT Barnum, cel care credea „că a-i face fericiţi pe ceilalţi este cea mai nobilă artă” – iar el asta a facut- a oferit bucurie, a adus în spectacolele lui excentrice pentru vremea aceea personaje care scoteau totul din normă şi  ofereau miracolul- făcându-l posibil.

greatest-showman

Excepţional cinematografiat de Michael Gracey- cel care de curând ne-a oferit şi Rocketman- aflat în 2017 la prima lui creaţie cu acest The Greatest Showman- filmul cucereşte iremediabil prin felul în care se developează scenariul ce pune accent pe partea umană, pe sentimente şi valori ce nu se perimează. Căci respectul, spiritul de echipă şi de sacrificiu, prietenia şi mai ales iubirea nu se demodează niciodată şi sunt la fel de actuale azi- cum erau şi în secolele trecute.

The-Greatest-Showman-Canal-Une-scene-d-incendie-qui-a-bien-failli-virer-au-drame

Fără îndoială Phineas T Barnum a fost cel care a inventat show-business-ul şi tacticile de marketing încercând să atragă succesul pentru spectacolul lui de circ în care stereotipurile erau dinamitate, oferind fiecărui participant- actor sau spectator o lume- aceea în care realitatea devine permeabila iar visul devine tangibil, iar filmul romanțează istoria primordială atât cât sa intre în tiparele scenariului și să faca povestea catchy. Efectele speciale aduc un plus de strălucire și adaugă ceea ce trebuie ca tabloul să fie și mai special și mai însuflețit, facand totul impresionant, strălucitor, magnific- o lume de poveste ce închide în ea drame dar și iubiri care șterg ierarhiile sociale, anulează conveniențe și tipare limitative , lasând visului cale liberă să se întrupeze!

the-greatest-showman-hugh-jackman-vogue-september-issue-2017-e1513103312288

Coloana sonoră a musicalului o partajează Benj Pasek şi Justin Paul – nominalizaţi la Oscar şi câştigători de Golden Globe şi Grammy pentru piesa This is me, cea care a scos-o din anonimat pe Keala Settle – sound track ce infuzează filmul cu o energie de excepţie: piesele emoţionând deopotrivă prin mesajele versurilor, dar mai ales prin energia de lumină pe care ne-o aduc.

the-greatest-showman-press-photo-02-billboard-1548

Distribuţia este şi ea excepţională şi îi cuprinde pe Hugh Jackman- în rolul celebrului showman, Jac Efron, Michelle Williams, Zendaya şi Rebecca Ferguson, toţi minunat poziţionaţi în partiturile lor actoriceşti şi muzicale.

Scenografia, machiajul şi costumele ridică filmul şi îl plasează în proximitatea valorică a unor musicaluri celebre de-acum, aşa că vizionarea peliculei te acaparează definitiv şi eşti vrăjit de lumea flamboiantă a circului cu personajele lui spectaculoase.

Fără a trena vreun minut, fără a ne abandona din vraja lui, The Greatest Showman este un film din categoria rară a acelora care au darul, puterea să îţi exalte imaginaţia şi simţirea şi să îţi dea aripi, aşa cum o fac şi producţiile semnate de unul dintre regizorii mei preferați- Baz Luhrmann ale cărui Moulin Rouge şi The Great Gatsby le văd oricând cu aceeaşi uimire şi încântare ca prima oară.

01-the-greatest-showman-hugh-jackman

Aşa că vă recomand să nu rataţi întâlnirea cu un film despre iubire, prietenie şi încredere–care vă aduce aproape o lume eclatantă, celebrand unicitatea unui spectacol făcut de cei care au avut nevoie ca mai întâi să creadă în ei, pentru ca apoi să dăruiască bucurie. Este genul de film pe care văzându-l, te simţi tânăr orice vârstă ai avea, aşa că nu e de mirare că a triumfat  la Teen Awards! Vizionare miraculaosa, filmul e pe HBO 2 dar şi pe HBO go!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s