3

Michaela consideră că :

Domnişoara Bridget este deja…legendară! Nu pentru că este prezentă a treia oara pe marele ecran, ci pentru tot ce o face specială într-un mod atât de particular. Este de o ingenuitate vecină cu prostia- dar nu e în nici un caz proastă, este slobodă la gură cu o sinceritate care nu o face să fie vulgară în ciuda felului în care vorbeşte şi gândeşte, are stângăcii memorabile când interacţionează cu anumiţi bărbaţi, este dulce, nostimă, transparentă şi sinceră, ceea ce o absolvă de toate defectele care ar fi putut să o facă altceva decât este: un personaj pe care îl placi şi pe care –iremediabil- ajungi să îl iubeşti. În plus mai are şi obiceiurile astea desuete cu ţinutul de jurnale, de data asta unul vorbit, căci Bridget a noastra este pe rând şi vocea ei interioară şi propria-i conştiintă, aşa că filmul devine şi mai interesant.

Scenariul este captivant când pune la un loc doi tipi de senzaţie,arătoşi şi cu sex appeal, realizaţi în cariere, diametral opuşi temperamental, amândoi însă dispuşi să îşi asume rolul în care au picat din voia „ destinului” – acela de taţi pentru copilul lui Bridget cea aflată pe ultima sută de metri cu tic-tac-ul ceasului biologic. Felul în care fiecare dintre ei înţelege, procesează şi integrează situaţia este o altă sursă a comicului, pe care îl savurăm în acest scenariu simplu şi tocmai de aceea atât de plăcut, gaşca lui Bridget făcând însă de departe toţi banii. Căci domnişoara Jones, producatoare într-o televiziune, are prieteni unu si unu, toţi gata – individual sau in corpore –  să o sprijine necondiţionat şi să îi ofere şi „ consultanţă” amicală atunci când simte că are nevoie de un rezoneur de stare sau de un boost de motivaţie.

7

Cert e că fata asta ce aşteaptă un copil şi care, la cei 43 de ani, este o „ mamă geriatrică” (!!), nu are habar care dintre cei doi minunaţi bărbaţi este tatăl, şi îi „ capacitează” pe amândoi    (culmea!!!) să o asiste pe parcursul ..procesului.

Cu o distribuţie care ne bucură şi în care – paradoxal- nu Renée Zellweger este cea care străluceşte, filmul îşi bazează „ complotul” pe cei doi domni supercarismatici şi şarmanţi din cale-afară, Colin Firth şi Patrick Demsey, cu un touch fotografic cu Hugh Grant,  picătura apoteotică a castingului acestuia fiind minunata Emma Thompson, aici în rol de ginecolog. Vă imaginaţi aşadar ce a ieşit din alăturarea asta cu care Renée se străduieşte să ţină pasul.

2

Cu un dialog savuros cu destule poante încât să te păstreze amuzat şi interesat, o acţiune  „îmbârligată” şi totuşi atât de simplă, o distribuţie reuşită şi o coloană sonoră frumos calibrată, filmul are toate datele să placă şi să reziste şi la o eventuală revizionare, păstrând  mult din  savoare.

8

Nu ştiu dacă finalul (pe care nu o vi-l divulg) este unul la care mă aşteptam, sau pe care mi l-aş fi dorit. Cert e că – într-un fel deloc subtil- este aruncat un piolet pe care ar putea să se prindă un alt episod al epopeei Bridgetjones-iene, lucru pe care nici măcar nu ştiu cum să-l consider acum, când am văzut şi am savurat acest episod cu nr 3! Aşa că zic şi eu plat: let it be! , şi vom vedea atunci când o să se întâmple- dacă o să se întâmpe- ce reacţii să avem.

Marcel crede că:

Rar mi se mai întâmplă să râd la o a treia parte a unei comedii….a fost bine la Analyze this și Analyze That, binișor la Meet The Parents și apoi la Meet The Fockers, dar astea sunt exemple rare. Ei bine, la Bridget Jones însărcinată s-a întâmplat minunea, și de la prima scenă în care se aude All By Myself, dar se trece rapid la Jump Around, am dat startul hohotelor. Scenariul este mai mult decât inspirat și după refuzul lui Hugh Grant de a mai face parte din această comedie, trebuiau regândite câteva lucruri și înțelept strecurate .Și ce e de apreciat e faptul că pentru unul care nu a văzut celelalte două Bridget-uri, nu e nici o problemă în a înțelege ceea ce s-a întâmplat în trecut, prin trimiteri care nu afectează fluența filmului și replici care conțin de fapte si explicații ale acțiunii din prezent.

5

Regizoarea Sharon Maguire are mult umor, mai ales că ultima ei declarație înainte de lansarea acestui film a fost: Stați liniștiți, pentru că încă nu ați văzut-o pe Bridget la menopauză! Eu nu aș paria că a patra parte va fi una de succes, dar cine știe? Și poate cel mai mare atu al filmului este faptul că nu te lasă (cu mici excepții) să te relaxezi și să aștepți următoarea ripostă verbală de la oricare dintre actorii care joacă. Și Emma Thompson are puține, dar toate mucalite! Dacă de la ea mă așteptam, surpriza a venit de la Sarah Solemani, care nu e numai actriță, dar e și scriitoare.

1

Renée Zellweger (47 de ani) și-a păstrat accentul britanic, e la fel de neîndemânatică și aiurită, dar are replici savuroase și reușește să se facă plăcută.

Coloana sonoră  se va lansa odată cu filmul și conține atât piesa din acest an a lui Ellie Goulding – Still Falling For You, Jess Glynne cu Hold My Hand, o colaborare a producătorului și compozitorului Knox Brown cu Gallant, evergreen-uri, dar și melodii semnate Ed Sheeran, care e și prezent în film, filmarea cu el fiind realizată în timpul concertului din Dublin, de la Croke Park, unde a fost folosită o dublură a actriței Renée Zellweger.

Regie: Sharon Maguire

Scenariu: Helen Fielding, Dan Mazer, Emma Thompson

Stars: Renée Zellweger, Colin Firth, Jessica Hynes, Sally Phillips, Patrick Dempsey, Jim Broadbent, Ed Sheeran, Sarah Solemani

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s