afis

Sincer, nu mă aşteptam ca filmul să fie într-atât de dinamic, de acaparator, de inovativ şi de special, cu atât mai puţin când este o urmare a celui din 2013 al lui Louis Leterrier, încât să ţină ştacheta la acelaşi nivel, dacă nu chiar, pe alocuri, să o ridice! Aşa că performanţa lui John M. Chu, este cu atât mai notabilă. De remarcat şi faptul că deşi are doar 36 de ani, californianul este deopotrivă producător, scenarist şi regizor, şi că mai are în portofoliu câteva filme care nu au trecut chiar neobservate: Step Up 2 şi cel în 3D, GI Joe: Retaliation, Jam and The Holograms şi toate cele trei LXD-uri, aşa că părea mai degrabă specializat pe muzicaluri şi dans. Oricum nu e simplu să iei din zbor un film de succes şi să livrezi o urmare care să te ţină în chingi, şi care să satisfacă pe deplin. Chapeau bas, mr Chu, aţi reuşit!

Şi orice am spune: că scenariul este original, că acţiunea e super, că decorurile sunt di grande – nu putem să nu luăm în calcul drept atu principal, distribuţia- care îi păstrează pe Morgan Freeman, Michael Caine, Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco şi Mark Rufallo- iubibil în orice rol, adăugându-i pe Daniel Radcliffe (harrypotterizat pe viaţă!) şi pe Lizzy Caplan, ce a prins o şansă nesperată pentru o actriţă obişnuită cu filme de categoria B. Aşa că sarcina regizorului s-a uşurat considerabil  avându-i în platou pe Morgan şi Michael, cărora le urmează Mark şi Woody, un quartet magistral aş spune!

JM8_6764_1487_R2_CC

Dacă aţi văzut primul Now You See Me, aţi fost cu siguranţă captivaţi de aventura  neaşteptată  în care magia fermeca totul şi ridică stelar filmul, scriptul uimindu-ne cu tot felul de întorsături din condei, toate de excepţie! Asadar acest Jaf al secolului ajuns la sequel, avea nevoie de şi mai multă substanţă ca să ne menţină în „stare”. Şi o face fără cusur, manageriând tensiunea şi scoţând din joben iepuraşi albi, porumbei, dar şi strategii elaborate, organizaţii oculte, spectacol pan-terestru, artificii, uimire, bucurie globală.

image1

Iar pentru su(re)scitarea interesului şi schimbarea necesară a cadrului, filmul “vizitează”China- Macao şi Anglia- Londra, în primul spaţiu desfăşurându-se  urmariri prin pieţe şi prin bazaruri demne de un action movie- foarte action!-  agrementate cu magii şi performance-uri de stradă uimitoare, care se mută apoi în puncte londoneze emblematice pe care le-am văzut de atâtea ori prin filme, încât sunt deja truisme. Nu o sa va dezvălui ab-so-lut nimic din subiect, ca să îi păstrez incognito-ul, şi să pot să vă îndemn să mergeţi neapărat să îl vedeţi, ca să vă aşteptaţi …la orice, mai ales la ce nu vă aşteptaţi!!!

NYSM2_D063_11671cc

Dinamic, aventuros şi catchy, Now You See Me 2 pare să reziste şi la revizionare, căci este din categoria mai rară a filmelor stenice, energizante şi plăcute care te cheamă în sala de cinema şi care te eliberează după aceea exaltat, însufleţit de magia ridicată la artă. Şi cu siguranţă că aţi băgat de seamă că asemenea subiecte nu trec neobservate şi ne captivează oricând fără drept de apel. The Prestige al lui Christopher Nolan, The Illusionist, Harry Potter, Beeing John Malkovich, Lord of the Rings, Magic in the Moonlight si Midnight in Paris ale lui Woody Allen, Hugo al lui Scorsese, Marry Poppins sau inegalabilul The Wizzard of Oz! , sunt repere ale cinematografiei de gen şi pelicule pe care le revedem oricând cu plăcere, dacă nu cumva pentru unele dintre ele suntem deja fani înrăiţi şi le ştim hălci întregi de dialog şi de-a fir-a păr’ acţiunea şi succesiunea ei!!

NYSM2_D038_07618cc

Nu sugerez în nici un fel că ar urma să inserăm Now You See Me în galeria sus menţionată, dar filmul nu te lasă indiferent sub nici o formă, este fresh şi savuros, cu magia upgradată la zilele noastre dar cu posibilitatea ca ea să fie nu doar un mod de entertainment, dar şi o armă a răului. Şi chiar dacă pe alocuri unii dintre actori mai pică în cabotinism, o fac într-un mod fermecător, aşa încât- culmea- ne place şi asta!

Screen-Shot-9

Aşa că, dragă lume şi popor, cinefili şi cinefile, daţi iama în cinematografe în acest weekend, că acolo e răcoare iar magia filmului stă să ne cadă în palme ca o …dudă coaptă! Vă garantez că o să “mă pomeniţi” (de bine!) şi o să petreceţi cu folos toate cele 128 de minute ale acestei pelicule distribuite în România de  Freeman Entertainment. QED!

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s