Queen wants to live forever!

Posted: 22/06/2016 by MarcelPlaton in Film
Etichete:, ,

5

Chiar dacă nimeni nu-l poate înlocui pe Freddie Mercury, nu cred că se putea găsi altul mai bun decat Adam Lambert pentru a cânta alături de Queen! Atenție mare! Tot timpul a fost Queen cu Paul Rodgers, Queen cu Adam Lambert…niciodată nu a mai fost Queen, după dispariția lui Farrokh „Freddie” Bulsara!

4

Am văzut și varianta cu Paul Rodgers la Budapesta în 2008 și spun doar atât: aș vedea Queen și cu George Michael, Elton John sau oricine ar fi agreat de Brian May! Este o tâmpenie cât Casa Poporului să spui că fără Freddie nu mai e de văzut Queen! Aș vedea The Beatles numai cu Paul McCartney, aș vrea să văd Led Zeppelin în triulă, Genesis cu Filuță, așa cum spune el- I’m not dead yet, Journey cu Arnel Pineda, Rush fără Neal Peart, AC/DC cu Axl (ok, să nu exagerez!). Un mare câștig este pentru generația născută în anii 90! Ei trebuie să vadă o trupă care acum 45 de ani se lansa în formula Mercury, May, Taylor și Deacon la colegiul Surrey. Să audă compoziții care se cântă și după atâta amar de ani, cu atâta decență și mândrie.

2

Nu e karaoke Queen cum am auzit niste hateri care comentau, iar dacă ați fi ascultat cu atenție Who Wants to Live Forever ați fi remarcat execuția perfectă a unui vocalist excepțional. Freddie avea un ambitus mare, așa că era nevoie de un vocalist care să poată ataca, susține și întinde! Și Adam tehnic poate atinge note pe care Freddie nu le putea susține în concert. Da, da…nu mai săriți cu: Da, dar Freddie avea atitudine, avea charismă, avea umor, avea de toate…dar , din pacate, nu mai este! Deși dacă l-ar fi auzit regele i-ar fi spus, poate, mucalit: e bine…nu sună rău ;). Apoi prezența scenică a lui Adam este una naturală, nu face eforturi să îi iasă. Și faptul că e atât de tânăr dă un mare imbold trupei, din care a mai rămas Brian May și Roger Taylor, care par molipsiți de energia lui (Deacon a renunțat în 1997, după ce a cântat The Show Must Go On cu Elton John). Și culmea, Adam pare mai aproape de maniera lui George Michael, cu toate că Somebody to love încă îmi sună în ureche așa cum a fost în 1992, la tributul de pe Wembley! Părerea mea e că Adam nu caută să-l imite pe cel pe care-l consideră idolul său, dar prin adorație sigur mai scapă similitudini.” I love him just as much as you” a spus Adam pe scenă!

images

Love of my life era piesa pe care o cântau amândoi în fața scenei, iar acum Brian a cântat-o singur (îmi aduc aminte că la Budapesta pe scenă era și un scaun gol) iar la un moment dat Freddie a apărut într-o poartă temporală (așa arăta ecranul din spatele scenei) și a dat fiori celor prezenți, completând piesa.

Apoi duetul Lambert/Freddie pe Bohemian Rhapsody a demonstrat cât de bine sună acest tânăr de 34 de ani alături(virtual) de cea mai bună voce rock din istoria muzicală (spre deosebire de berea Carlsberg, care este doar…. probably the best beer in the world!)

3

Anul acesta în noiembrie se vor împlini 25 de ani de când Freddie nu mai este și pentru cei doi vetrani-May și Taylor- înseamnă mai mult decât anii cât au fost împreună cu el. Nimeni nu îl poate înlocui pe Freddie, dar nimeni nu e la ora actuală mai bun ca Adam să îi țină locul! Dixit!

Setlist

Flash

The Hero

One Vision

Hammer to Fall

Seven Seas of Rhye

Stone Cold Crazy

Another One Bites the Dust

Fat Bottomed Girls

Play the Game

Killer Queen

Don’t Stop Me Now

Somebody to Love

Love of My Life

A Kind of Magic

Drum Battle

Under Pressure

Crazy Little Thing Called Love

I Want to Break Free

I Want It All

Who Wants to Live Forever

Last Horizon

Guitar Solo

Tie Your Mother Down

Bohemian Rhapsody

Radio Ga Ga

Bis:

We Will Rock You

We Are the Champions

God Save the Queen

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s