horns-958x762
Horns, un film al dracului sau al serafimului

Am iesit de la vizionarea filmului The Horns foarte impacat si nu dracuind, dar nici cantand “ angelic” Aleluia. De ce? Pentru ca la ceea ce ma asteptam, aia am primit. Alexandre Aja realizeaza, la 4 ani de la aparitia romanului scris de  Joseph Hillstrom King (unul dintre cei doi fii ai celebrului Stephen King, care semneaza sub pseudonimul Joe Hill), o pelicula care ar fi putut fi mai buna, daca avea un scenariu coerent si actori “mai invatati” (si draci mai barbati), macar de calibrul lui David Morse. Interesanta este numai aparitia coarnelor in crestetul “micutului vrajitor”, care are un efect asemanator cu cel declansat de scopolamina ( un drog care se numeste… respiratia diavolului!), iar intalnirile si atingerile cu oricine se transforma in dezvaluiri ale celor mai ascunse ganduri si dorinte.

Cornutul de Daniel Radcliffe nu e ceea ce m-as fi asteptat eu pentru rolul lui Ignatius (un nume de origine latina care inseamna arzand – sic!), fiind neconvingator in actiunile si zicerile sale.  Pe Juno Temple ati vazut-o anul acesta in Maleficent (coarne si aici, numai ca mult mai frumoase pe capul Angelinei) sau in Sin city: A Dame To Kill For- si nu e vreo minune.

The Horns este o poveste politista intunecata, presarata de cateva momente umoristice – e ca un episod din Twin Peaks, dar cu scene amuzante (paruiala dintre reporteri, anestezia pentru extirparea coarnelor, incendierea barului) . Cat de bine e realizata va poftesc sa mergeti sa vedeti cu ochii vostri si apoi sa judecati cu mintea proprie! E si momentul propice acum , cand incornoratii se asorteaza de minune cu halauinu’ nost de toate toamnele!

 

Regia: Alexandre Aja

Scenariu: Keith Bunin

Cu: Daniel Radcliffe, Juno Temple, Max Minghella, Joe Anderson, James Remar, David Morse, Kathlee Quinlan, Kelli Garner

Comentarii
  1. Keep on writing, great job!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s