gemini-man-820078l-1600x1200-n-24fed707

Cum e când filmul pe care îl vezi începe cu o scenă în care un lunetist trage într-o ţintă aflată în mişcare, ţinta este într-un tren care merge cu 140 de km/h, iar distanţa este de 2 km?…Pare că e chiar o „mission impossible” sau..un film pe care îl regizează Ang Lee, un cineast care nu încetează să ne uimească! În acelaşi fel în care inova ca viziune, tehnică de filmare, efecte, managementul emoţiei  sau tematică în – Life of Pi, Crouching Tiger/ Hidden Dragon, Brokeback Mountain sau minunatul Sense And Sensibility din 1995.

Cu acest Gemini Man, produs de regele blockbuster-urilor, Jerry Bruckheimer-  Ang Lee ne dă peste cap cu formatul  revoluționar 3D+ High Frame Rate, într-atât de performant încât nici măcar toate cinematografele americane nu pot ţine pasul cu el!

Practic el deschide o nouă eră în cineamatografie cu acest tip de filmare cu 60 de imagini 3D proiectate pe secundă, derivate dintr-un master impecabil de 120 de cadre pe secunde, ce redă imaginile mai aproape de ochiul uman decât a fost posibil vreodată, plasându-l astfel pe spectator chiar în mijlocul acțiunii şi oferindu-i cea mai captivantă experienţa pe care o poate avea un cinematograf la ora actuală!

gemini-man-art-1024x576

Iar dacă eşti părtaş la ce se întâmplă pe ecran, povestea te prinde şi urmăreşti desfăşurarea ei cu mai mare interes. Şi pentru că este vorba de un dublu rol pt Will Smith – asasinul infailibil şi clona lui mult mai tânără- Ang Lee a ales grafica digitală în defavoarea de-aging-ului care ar fi artificializat personajul, aşa că opţiunea finală a fost cea care i-a luat mai mult timp (2 ANI!) dar a livrat un personaj mult mai natural şi mai veridic.

geminiman-blogroll-1570556763370.jpg

Scenariul în sine nu este unul dărâmător, dar metodele prin care Ang Lee l-a materializat sunt excepţionale. Cu ceva dileme morale pe care le aduce în discuţie, cu o dinamică a scenelor ce tensionează dar şi cu o diluare a substanţei scriptului pe alocuri si un dialog uneori sarac, Gemini Man este o opţiune valabilă pentru iubitorii genului. Iar daca Henry Brogan (personajul lui Smith) nu va rămâne în istorie, GEMINI MAN cu siguranță că da!

merlin_162275163_8d34ead3-20f6-4e51-a491-ea2b84b3d069-articleLarge

Iar în pofida celor menționate mai sus,  filmul este alert, cu scene de combat, cu efecte speciale şi cu urmăriri care te ţin în chingi, iar distribuţia este bine calibrată. Alături de Will Smith îl revedem într-un rol pe muchie de cuţit pe Clive Owen, dar şi pe englezul Benedict Wong, pe care l-am remarcat în personajul omonim- bibliotecarul ce apărea în Doctor Strânge, Mary Elisabeth Winstead fiind cu aparentă ei de prep girl de pe la ţară – excelent aleasa pt rolul de agenta FBI. Şi ne place cu un fel de farmec rudimentar ce dă bine pe ecran, opţiunea pentru ea fiind una inspirată.

Aşadar vă recomand acest action excepţional filmat –distribuit în România de RoImage 2000- care va da o altă perspectivă spectatorului, şi pe care îl puteţi vedea de astăzi în cinematografele autohtone – dintre care nu am cunoştinţă câte fac faţă provocării pe care o reprezintă acest format revoluţionar. Oricum ar fi, vizionări miraculoase!

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s