index

Când spui Edward Zwick accesezi imediat un palier al cinematografiei de excelenţă, căci el este creatorul unor filme de acum antologice: Legends of the fall din 1994, cu o distribuţie stelară- Anthony Hopkins, Brad Pitt, Aidan Quinn, Julia Ormond,  The last Samurai din 2003 în care Tom Cruise face un rol de excepţie alături de Ken Watanabe, Blood Diamond din 2006 cu Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly şi Michael Sheen, până la Defiange, Love and Other Drogs şi Pawn Sacrifice- filmul atât de subtil al înfruntării legendare dintre campionii la şah Bobby Fisher şi Boris Spassky, în care îi vedem pe Toby Maguire, Liev Schreiber şi Peter Sarsgaard.

t-cruise

Cu un palmares care  îl poziţionează clar în galeria regizorilor remarcabili, Edward Zwick ne propune acum un film de super acţiune al cărui scenariu îi aparţine, şi care îl pune în valoare  în postura de erou pe Tom Cruise, care joacă, se mişcă şi arată ca şi când ar fi în formă maximă. Şi nu avem de ce să ne îndoim de asta, cu atât mai mult cu cât se ştie că îşi face singur cascadele, iar un rol într-un blockbuster care pare a se îndrepta spre franciză este clar în range-ul lui. În plus are antrenament pentru genul acesta de personaje, căci de ani buni este Ethan Hunt cel cu misiunile imposibile, şi, pe rând, Jack Harper în Oblivion, John Anderton în Minority Report sau Cage din Edge of Tomorrow! Precis, riguros şi stăpân pe rol, Cruise domină ecranul, fiind capabil nu doar de palpitante scene de combat, dar şi de mimici subtile, în plus are farmecul lui special, trebuie să recunoaştem, care ne atrage şi ne face să-l placem fără reserve.

2

Jack Reacher este personajul creat de scriitorul britanic Lee Child, un fost ofiţer al poliţiei militare a Statelor Unite, care, retras din funcţie, îşi continuă parcursul de justiţiar implicându-se în dezlegarea unor încâlcite maşinaţii oneroase din sfera armatei. Iar nevoia de eroi de acţiune este într-atât de mare, sau Jack Reacher este unul într-atât de bine creionat, încat Child a livrat deja peste 20 de titluri, romane şi nuvele,toate avându-l pe celebrul maior ca personaj principal, ceea ce ne face sa credem că ne paşte o franciză! Nu ne plâng, doar mă exprimam cu satisfacţie, căci filmul este bine contruit şi condus, şi are acţiunea atât de bine dozată, încât nici nu ştim când au trecut cele aproape 2 ore, într-atât de prinşi suntem de ritmul scenelor cu de toate: suspans, urmăriri, lupte, împuşcături, puţin umor, toate în proporţia potrivită. Şi asta ne place!

3

Lui Tom Cruise îi este partenera o canadiancă frumoasă, Cobie Smulders, pe care am văzut-o şi în serialul How I Met Your Mother în care o joacă pe Robyn Scherbatsky, dar şi în The Avengers şi Captain America în care este Maria Hill, aici întruchipând-o pe mr. Susan Turner ce pare să facă echipă super bună cu dl Reacher.

4

Filmul este unul “curat” , ce are calitatea de a se susţine autentic din scenariu, concepţie regizorală, distribuţie şi coloană sonoră, neavând  nevoie de “artificii” care să îl propulseze  (3D, scene de nuditate, violenţă excesivă), fiind încadrabil în categoria celor care sunt pe placul publicului într-un mod natural, fără ca cineva să-i forjeze înţelegerea, mintea, simţurile. Într-un cuvânt , Jack Reacher pare să se fi născut “clasic” – iar asta e de bine, căci  avem nevoie de genul ăsta care să ne de un boost de adrenalina şi să ne facă părtaşi la aventuri cinematografice turnate în tipar de action-movie.

Recomand aşadar fără reserve filmul lui Edward Zwick, distribuit în Romania de Ro Image 2000, fiind încredinţată că o să vă placă şi o să vă destindă atunci cănd veţi alege să mergeţi să il vedeţi.

Regia si scenariul: Edward Zwick

Distributia: Tom Cruise, Cobie Smulders, Danika Yarosh, Robert Knepper, Aldis Hodge, Madalyn Horcher

Distribuit de RoImage 2000

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s