images

Nu mai incape indoiala ca testoasele astea ramase adolescente desi le cunoastem de peste 30 de ani, au descoperit elixirul cu care sa poata stationa in varsta asta la nesfarsit. Asa ca si-au pastrat nu doar “parul”,dar si “naravul” contrar a ceea ce zice proverbul. Leonardo, Donatello, Michelangelo si Raphael ne bucura neincetat de pe vremea in care erau doar benzi desenate, apoi desene animate si jocuri video, si odata cu CGI-ul asta omnipotent, iata-le si in filme. Povestea lor incepea in 1984 si continua si azi, noile cuceriri ale tehnologiei cinematografice dand posibilitati exceptionale pentru materializarea oricarui scenariu. Asa ca, oricat de special, exotic, extraordinar sau sf ar fi un scenariu, cu mijloacele actuale (plus un buget corespunzator!) totul devine posibil!

 

index

Filmul lui Dave Green vine dupa versiunea primordiala a lui Jonathan Liebesman din 2014, care facea trecerea de la desen animat la pelicula cu actori, introducandu-ne acum personajele  in 3D si pastrand distributia din care fac parte William Fichtner, Megan Fox, Jeremy Howard, Brian Tee si Alan Ritchson, carora li se adauga Tyler Perry in rolul profesorului malefic si  Stephen Amell, interesant in rolul politistului Casey Jones, care se lupta cu arme moderne, role, crosa si puc, sau orice poate fi transformat in puc/proiectil!

4

Scenariul pastreaza structura obisnuita: testoasele mutante trebuie sa salveze omenirea de o invazie extraterestra si sa anihileze personajul negativ, pe Shredder si clanul lui de ucigasi. In ecuatie apare April O’Neil, jurnalista si fiica savantului care a creat testoasele mutante, prietena celor patru si ea luptatoare in echipa ce va salva omenirea. Asadar nimic special, cu exceptia testoaselor in sine, care sunt nu numai pricepute in arte martiale, dar si intr-ale stiintei, si sunt si nostime pe alocuri. Scenele de urmariri cu masini, motoare si elicoptere sunt parca desprinse din orice film de actiune, caci asta si e pana la urma, si au darul sa te tina in priza, dar nu permanent, caci filmul are sumedenie de truisme cinematografice si nu prea aduce nimic nou. Cert e ca pentru o anume categorie de varsta filmul este ok, daca se adauga si comentariile de dupa vizionare, care sa intareasca mesajul, sa il aduca aproape copiilor si sa le deschida orizontul ca sa inteleaga ce e cu adevarat important in viata.

2

Punctul culminant nu este – dupa parerea mea- acela in care testoasele dejoaca planurile de cucerire a Terrei de catre o rasa razboinica de extraterestri, ci acela in care adolescentii mutanti trebuie sa aleaga daca isi administreaza un ser care sa ii transforme in oameni. Exercitarea liberului arbitru, alegerea pe care trebuie sa o faca luand in calcul toate consecintele, sunt placile turnante ale actiunii, felul in care se centreaza filmul lasand loc unei urmari, caci de-acum echipa s-a imbogatit cu alti membrii si e randul lor sa ne livreze o poveste care sa duca aventura mai departe. Asa ca nu am nici un dubiu asupra faptului ca vom avea si un al treilea film, in care idila dintre frumoasa April si politistul Casey sa tina firmamentul.

Megan Fox plays April O'Neil in TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES, from Paramount Pictures and Nickelodeon Movies.

Megan Fox plays April O’Neil in TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES, from Paramount Pictures and Nickelodeon Movies.

In concluzie acest Out of The Shadows este un film de familie, numai bun pentru sfarsitul de saptamana in care o incursiune in sala de cinema este una dintre optiunile de succes. Nu uitati insa sa voebiti cu copiii dupa vizionare, pentru ca aceasta sa depaseasca stadiul de simplu entertainment, si sa devina ocazia de a invata lucruri importante pentru viata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s