Alleluia

Ultima pelicula a primei seri de festival a fost una care ne-a regalat si s-a desfasurat sub egida titulaturii Maestri europeni ai ororii. S-a numit ALLELUIA si este semnata Fabrice Du Weltz, deja un reper al cinematografiei dark de pe batranul continent, desi au trecut doar 10 ani de la debutul cu Calvaire.

Introspectiv, avand reale filiatii cu zona psihologiei dar si a patologicului, belgianul are clar darul de a pleca de la apanajul filmului horror clasic, dar ducandu-l intr-o zona diferita de comun, lumea personajelor lui fiind una cu trairi viscerale, extreme, cu emotii paroxistice dar si cu ingenuitati incredibile care pondereaza si departeaza de linear.

Alleluia, cea mai recenta realizare a lui Fabrice Du Weltz este adaptarea libera a unui caz real care a socat America intre 1947 si 1949, povestea Marthei Beck si a lui Raymond Fernandez, un cuplu de ucigasi uniti printr-un pact morbid de iubire care ii duce pe o cale sordida a unor omoruri in serie si in final la executie.

In film Du Weltz nu pare interesat de o rezolutie, focusand totul pe personajele excelent jucate de Lola Duenas si Laurent Lucas, forjate cu toate complexele la vedere ( si nu sunt putine! ) surprinse in procesul de dezintegrare psihica, creionate frust si veridic, cu o nedisimulata aplecare catre cotloanele intunecate ale mintii umane, cele care metamorfozeaza in monstri.

Ne mai asteapta spre vizionare alte 2 filme ale regizorului belgian-Calvaire din 2004, prima lui relizare si Vinyan din 2008 – pe care le astept cu mare interes, semn ca Fabrice Du Weltz e pe cale sa mai capete un admirator ( doi cu Marcel, care a apreciat si el Alleluia )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s