Evident că filmul ăsta era aşteptat cu mare interes de tot mapamondul, curios să vadă cum va cârmi Vin Diesel în noua formulă, fără regretatul Paul Walker. Şi trebuie să spun că F(elix) Gary Grey – mai degrabă regizor de videoclipuri – o face aici di grande, căci mai action de atât nu îmi amintesc să fi văzut ceva până acum! Aşa că nu e de mirare că la final genericul curge minute în şir, iar numai la efectele speciale sunt sute, daca nu mii de oameni care au făcut câte ceva pentru ca filmul să iasă aşa, adică într-un mare fel!

Şi este într-atât de “gândit”, de vădit construit cu o strategie care să nu scape nici o grupă de spectatori, încât va spulbera cu siguranţă Box Office-ul, căci nu cred să fie ceva ce să îţi doreşti şi să nu găseşti în acest film, calibrat după principiul “câte puţin din toate”.  Mult ni se dă doar la capitolul acţiune şi efecte- cu toptanul, cu linguroiul mare, cât încape adică!!! Iar după cât de sus a ridicat stacheta precedentul Fast & Furious 7, trebuia să fie ceva cu totul ieşit din comun. Şi este!

Până şi distribuţia – o inflaţie de nume mari- din care doar Bruce Willis,Tom Cruise, Schwarzenegger şi Stallone lipsesc, adună laolaltă actori ce au consacrat genul action, aşa că ne bucurăm să-i vedem în “competiţie” pe Jason Statham, Dwayne Johnson, Vin Diesel şi chiar pe Charlize Theron, care de la Mad Max este fără îndoiala şi ea super action, fără să mai punem la socoteală rolul Lorraine Broughton din Atomic Blonde, care se va lansa şi el curând. Michelle Rodriguez este iar Letty, Tyrese Gibson e în franciză de la Fast & Furious 2 dar bifează şi în Transformers, lor adăugându-li-se minunata Hellen Mirren, Kurt Russel (pe care îl vedem prea rar!), dar şi Luke Evans, Scott Eastwood şi Elsa Pataky- semn că distribuţia ne dă primul KO!

Scenariul ar fi în esenţă unul comun, dacă n-ar fi propulsat de efectele CGI spre un superlativ care îl face spectaculos, semn că bugetul exorbitant al filmului a fost bine investit. Iar după ce ai văzut celelalte episoade ale francizei, sigur te întrebi înainte de vizionarea acestuia ce ţi-ar mai putea aduce nou. Iar răspunsul vine bulversant: o urmărire pe gheaţă în care urmăriţii sunt –evident- în nişte maşini de mare putere, iar urmăritorul este… un submarin! Atât vă spun, căci nu mă pot abţine, restul urmând să vedeţi voi singuri la locul faptei, care vă sfătuiesc să fie de preferinţă IMAX, ca să simtiţi adrenalină adevărată când filmul “se urcă pe voi”.

Şi ca să fie totul cât se poate de catchy, avem şi umor (nu doar negru, ci de toate culorile şi soiurile), aşa că nu o să ne apuce sughiţul de emoţie în iureşul acţiunii, ci o să ne mai tragem răsuflarea la ping-pong-ul verbal al personajelor.

De remarcat este că echilibrul valoric dintre răi şi buni este unul bine temperat, în aşa fel încât să se pună în valoare reciproc, doar Charlize părându-mi pe alocuri puţin cabotină, dar cu farmecul ei aparte, care ne face să mai “iertăm” puţin din pornirile sociopate, şi să ne împăcăm cu gândul că o vom vedea şi în următorul Fast & Furious din 2019 şi – daca e destul de rea – în cel din 2021 ( ca doar atâtea au mai fost confirmate până acum!)

Filmul are proporţii cataclismice, iar fictiunea nu poate să anihileze total ideea că soarta omenirii poate să depindă de nişte taraţi mintal care ajung să deţină arme letale de asemenea anvergură, una dintre laturile întunecate ale scenariului fiind nebunia pe care ţi-o dă puterea şi mai ales aviditatea de a avea control asupra omenirii, fără îndoială şi ea patologică!

Aşadar  vă sfătuiesc să puneţi pe lista  scurtă a vizionarilor “iminente” acest film,a cărui actiune vă va solicita îndeajuns încât să mai vreţi încă o dată în acest rollercoaster furios şi iute cu numărul 8.

Regia : F.Gary Grey

Scenariul: Chris Morgan, Garry Scott Thompson

Distributie: Vin Diesel, Charlize Theron, Dwayne Johnson, Jason Statham,Tyrese Gibson, Ludacris, Helen Mirren, Michele Rodriguez, Kurt Russell, Elsa Pataky, Scott Eastwood, Luke Evans

Publicitate
Comentarii
  1. Elisa spune:

    La-am vazut in avanpremiera, iar sambata il vad din nou. Obligatoriu ! Cred ca merita si 50 lei, nu numai 30 biletul. Am vazut si baieti care au sforait tot filmul. Doamne..ce cautau in sala ??
    Are toate gaurile din actiune acoperite, in asa fel incat iti da raspuns la orice intrebare ai avea
    Se intelege ca Helena si Hobbs dispar in 9. adrenalina e la cote maxime. Film de vazut !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s