RAMBO: LAST BLOOD

Posted: 19/09/2019 by michaelaplaton in Film
Etichete:, , , , , , , , , ,

Afis Rambo Last Blood

La fel ca şi în cazul lui Logan/Wolverine (en gardant les proportions!), eram curioasă să văd încotro va vira regizorul Adrian Grunberg acest ultim episod al seriei personajului Rambo, creat şi jucat de Silvester Stallone începând din 1982. Şi cum filmul primordial s-a numit First Blood, acest Last Blood sugerează că ar  închide cumva cercul şi legenda eroului care a făcut de-alungul vremii fani nenumăraţi.

Cu un scenariu simplu şi previzibil, filmul este o incursiune în lumea urâtă a traficanţilor de carne vie mexicani, în care nepoata fostului veteran ajunge, aşa că John Rambo pleacă să o găsească şi să o salveze. Şi nu putem să facem abstracţie de gândul că lucrurile astea se întâmplă în realitate şi că mii de tinere sunt răpite şi exploatate oneros. Dialogul cu unul dintre mafioţi este de o asemenea cruzime încât te cutremură şi te îndurerează chiar dacă nu eşti empatic. Realitatea este întotdeauna mai hâdă, mai nemiloasă şi mai cumplită decât orice ficţiune!

rambo-last-blood-665762l

Şi sigur că povestea este un pretext pentru a-l face pe veteranul tarat de experienţă războiului din Vietnam să acţioneze în stilul deja consacrat- atât de violent- încât filmului i s-a ataşat şi încadrarea în genul thriller, pe lângă aceea de action movie. Metodic şi încrâncenat, Rambo îi atrage pe mafioţi pe terenul lui şi îi vânează „profesionist” cu pistoale, furci, drugi, arcuri, gropi, capcane mortale şi explozibil- scenariu plauzibil pt un om care asta ştie să facă cel mai bine: să ucidă – ca o veritabilă maşină de război.

rambo-last-blood-676439l

Finalul este „în coadă de pește” – căci nu ştii dacă ultimele cadre sunt o metaforă sau o portiţă prin care să se mai strecoare un episod de tip Rambo Legacy, The Ultimate Blood – că doar nu o să fie chiar The Final Farewell Tour ca la trupele de rock!

Cert e că Silvester Stallone la cei 73 de ani este încă în formă şi chiar dacă nu mai aleargă ca o gazelă ca pe vremuri, e suficient că stă la pândă, otrăveşte fântânile şi arde holdele înaintea cotropitorilor, holde care deşi par din Arizona, sunt made în Bulgaria get–beget, acolo unde s-a filmat!

rambo-last-blood-510429l

Şi poate dacă nu ar fi fost ocupat cu scrisul şi jucatul pentru seria cu Rocky Balboa şi Creed, Mr Stallone ar fi avut mai multă substanţa pt Rambo- care orice ar zice cârcotaşii a fost un erou adevatat la viaţa lui (cinematografică), iar a pune acest punct decent istoriei unui personaj aproape legendar, este cea mai bună soluţie. Dar cum mecanismul este clar şi acolo unde e cerere – este şi ofertă, rămâne să vedem dacă plecatul pe cal într-un nor de fum înseamnă ceea ce spune titlul.

rambo-last-blood-646119l

Foarte inspirat genericul de final care îi ţine lipiţi în scaune pe toţi, inclusiv pe cei care de obicei o zbughesc la secundă când acesta începe, deprinderea de a citi până la capăt lista celor care au lucrat la peliculă nefiind una dobândită de români. De data asta însă, super generic de final, nu vă spun mai mult, ca să nu vă stric bucuria de a descoperi voi înşivă când veţi merge să vedeţi filmul distribuit de RoImage, care  rulează de azi în cinematografe.

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s