afr

Chiar de la primul film – cel semnat de Phillida Lloyd am fost iremediabil cucerită de ideea de a avea un musical bazat pe muzica celor de la ABBA şi am şi pierdut deja şirul vizionărilor lui, căci producţia din 2008 este în grila de programe a televiziunilor, iar eu nu o ratez niciodată! Şi nu doar felul minunat în care se îmbină scenariul cu versurile celebrelor piese ABBA şi distribuţia stelară a filmului m-au încântat- ci mai ales energia prinsă acolo, felul în care povestea curge şi ne duce cu ea într-o cavalcadă a refrenelor pe care le-am fredonat înşine.


Aşa că acest Mama Mia!-Here We Go Again! a beneficiat a priori de bucuria cu care l-am primit pe cel primordial, chiar dacă scenariul la care şi regizorul Ol Parker este părtaş, schimba total paradigmă şi ţese mai multe spaţii temporale- în aşa fel încât acum să şi vedem ceea ce aflasem din relatări în precedentă peliculă. Iar soluţia mi se pare salutară- căci centrează scriptul pe Sophy – cea rămasă nemăritată dar şi îndrăgostită și pe tânara Donna – şi le înconjoară de celelalte personaje : cei trei taţi, prietenele şi partenerele de trupa ale mamei, un director de hotel excepţional în persoana lui Andy Garcia şi o bunică cu o apariţie bulversantă interpretată de Cher. Şi poate vă întrebaţi dacă o mai vedem pe Meryl Streep/ Donna- iar răspunsul este da, chiar dacă acum ea evoluează în lumea imaginarului. Dar apare şi cântă şi aici, aşa că nu rămânem cu o deziluzie!

4

În rolul tinerei Donna , Ol Parker a distribuit-o pe minunata Lily James – care a fost pe rând Cenusereasa , dar şi Julieta din filmul / piesa lui Kenneth Branagh, Lady Rose MacClare din Dawnton Abbey, Natasha Rostova din Război şi Pace sau Elisabeth Layton din The Darkest Hour, excepţionalul film al lui Joe Wright – o actriţă a cărei carismă este dublată de talent şi frumuseţe. Aşa că alături de Amanda Seyfried, Christine Baranski, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgard, Colin Firth şi Julie Walters „trece prin timp” ţesând povestea în care apar sumedenie de personaje pitoreşti, care cânta şi dansează toate – că doar e un musical. Şi dacă vă gândiţi că mai toate hiturile celebre ABBA au apărut deja în primul film, o să realizaţi văzându-l pe al doilea că nu e chiar aşa.

3

Interesant condus regizoral, Mamma Mia! 2 este o explozie de energie pozitivă, o cascadă de muzică extraordinară, scenariul reiterând pentru a nu ştiu câta oară ideea că nimic nu e mai important în viaţă ca iubirea.

1

Aşa că acest musical ce exultă iubire prin toţi porii cinematografici nu poate decât să ne bucure – şi o face în aşa fel încât părăsind sala, mai toată lumea cântă, râde şi dansează- contaminată iremediabil de lumina şi energia benignă pe care le livrează acest Mamma Mia! Here We Go Again!

2

Şi nu pot să nu remarc faptul că succesul fulminant de pe scenă al musicalui Mamma Mia!- ce pare să fi cuprins planeta (!!!) a electrizat publicul şi a creat un orizont al aşteptărilor, dar povestea simplă pe care o spune – despre prietenie, iubire, alegeri şi asumări – este una general valabilă şi rămâne actuală în orice timp s-ar petrece acţiunea. Aşadar nu e de mirare că oamenii rezonează cu toate aceste valori şi îşi doresc să vadă şi să revadă asemenea creaţii.

5

Prin urmare vă sfătuiesc să nu rataţi sub nici o formă filmul ăsta minunat şi să vă acordaţi această bucurie chiar în acest weekend- când peliculă are premiera în cinematografele din România! Vizionari miraculoase şi o vară plină de… spectacol!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s