MV5BMTU3MDkzMTU3Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwNzYxMzE5MjI@._V1_SX1777_CR0,0,1777,589_AL_

Acest al doilea film dedicat familiei Parr ne-a făcut să-l aşteptăm 15 ani, dar Brad Bird a onorat până la urma „datoria” faţă de succesul fulminant al primei pelicule care întorcea lumea pe dos în 2004. Şi zău dacă nu a meritat să suspinăm cu gândul la ce or să mai facă super eroii noştri, cu atât mai mult cu cât cel mic, Jack Jack e atât de iubibil, încât „fură” filmul cu drăgălăşenia şi nostimadele lui de erou în scutece, care l-au făcut protagonist în filmul omonim pe care regizorul i l-a dedicat la doar un an de la lansarea lui Incredibles, aşa că bebeluşul care levitează, se multiplică, se mişca inter-dimensional sau experimentează combustia spontana- este centrul atenţiei.

Şi să nu vă imaginaţi că de vreme ce filmul e un desen animat, ar fi doar pt copii, căci de mult genul nu mai se rezumă la poveştile simple din vremea începuturilor lui Walt Disney. Acum subiectele translează de la dileme morale, la filosofie, de la trimiterile ce vizează psihanaliza – la psihologie şi determinism, aşa că dincolo de desenele minunat colorate şi personajele fantastice – avem nenumărate subiecte serioase, pe placul adultior care ar dori ceva pe măsură înţelegerii lor.

22

Vocile personajelor principale sunt ale aceloraşi Holly Hunter (Elastigirl) , Craig T Nelson (Mr Incredible), Samuel L. Jackson (Frozone), Sarah Vovell ( Violet), dar o vom auzi şi pe Isabella Rossellini (Ambassador) şi pe Eli Fucile ce i da viaţa onomatopeică lui Jack Jack (dealtfel singurul lui rol ever!)- și sună impecabil!

2

Autor al scenariului şi regizor, Brad Bird dă așadar lovitura cu acest al doilea Incredibilii, căci centrează în aşa fel povestea încât să fie deopotrivă pentru părinţi şi copii,  reuşind totodată să ocolească stereotipurile, să livreze atâta acţiune şi suspans încât să ne facă să uităm că e doar o animaţie şi să urmărim cu sufletul la gură desfăşurarea evenimentelor.

incredibles-2-658903l

Și sigur că în mâinile familiei Parr stă chiar viitorul planetar și că ei reușesc să anihileze forțele răului redându-le și altor eroi poziția, dar filmul mai vorbește și despre adolescenți si preadolescenți, despre cum tații pot prelua total treburile casei și creșterea copiilor pentru ca soția să muncească si mai ales despre cum acest nou statut îi afectează emoțional și psihic- într-un fel care upgradează maxim rolul femeii în familie – într-o pelicula a cărei acțiune se petrece în anii ’60! Good work, mr Bird!!

5

Şi totul îi reuşeşte de minune, căci filmul are ritm, culoare, tensiune, problematică şi o dinamică interesantă a schimbării interesului spectatorului pe diferitele grupe de vârsta ale personajelor, în vreme ce noile tehnologii din animaţie şi cinematografie nuanţează şi ele estetica filmului care devine mai bogată şi mai penetrantă, această producţie Pixar reuşind un lucru rar- să fie chiar mai bună decât filmul primordial.

4

Va recomad aşadar cu entuziasm Incredibles 2, de azi în cinematografe,  cu speranţa că îi veţi decoda complexiatea şi îi veţi iubi personajele- chiar dacă sunteţi la prima întâlnire cu ele în acest minunat film de familie.

Vară frumoasă şi vizionări miraculoase!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s