SOLO: A Star Wars Story by Ron Howard

Posted: 26/05/2018 by michaelaplaton in Film
Etichete:, , , , , , , , ,

Noul film din gama Star Wars prinde din zbor povestea unuia dintre cele mai îndrăgite personaje ale seriei, Han Solo, căruia îi urmăreşte anii de început decodându-ne câte ceva din ce să ne facă să îl înţelegem mai bine. Iar dacă sarcina asta și-a asumat-o Ron Howard ( mr Cocoon, EDTv, A Beautiful Mind, Rush, The Da Vinci Code, Inferno ssmd), e clar că nu mai e loc de comentarii. Care însă or să existe, căci asta e natura umană! Dar cred că filmul are destula substanță, acțiune şi construcţie ca să putem face abstracţie de părerile referitoare la aviditatea financiară a studiourilor americane ce francizează asiduu şi exploatează orice ocazie de a valorifica o idee de scenariu bănoasă.


Distribuţia este una care face cinste scriptului, cu un prim eşalon de staruri- Woody Harrelson, Paul Bettany, Thandie Newton, Jon Favreau, căruia îi dau replica super onorabil mai tinerii Emilia Clark (din Game of Thrones!) şi Alden Ehrenreich, şi el antrenat prin seriale şi câteva filme de marcă precum Blue Jasmine şi Hail, Caesar!


La capitolul acţiune şi efecte speciale totul e cum ar trebui să fie, căci Ron Howard este un maestru al dozajului, al suspansului şi al imaginii, aşa că filmul te acaparează bifând toate capitolele genurilor în care se încadrează: action & adventure, dramă, science fiction & fantasy, fără prea multă „poezie” dar cu un filon narativ îndeajuns de solid ca să avem o vizionare care să ne facă plăcere. Evident că SOLO nu o să facă ravagii, dar este o lectură cinematografică agreabilă- şi până la urmă nu asta ne dorim de la un film? Şi să nu uităm că genul nu este unul de la care să scontăm discuții filosofice, este un exerciţiu de imaginaţie şi stil într-o lume de creaturi uimitoare pe care Howard o menţine la standardele cu care eram obişnuiţi.


Fără a fi eclatant, filmul are destule virtuţi care să ni-l apropie, finalul deschis dându-ne clar de înţeles că va exista o continuare, căci deşi ne dă nişte chei, SOLO nu pune punct, aşa că nu ne rămâne decât să aşteptăm.


Locomotiva filmului este neîndoielnic Woody Harrelson, talentat, carismatic, perfect poziţionat în personajul Tobias Beckett- cinicul şi impredictibilul mentor al tânărului Solo- căruia îi urmează Paul Bettany ( un actor cu o figură atât de versatilă- încât uneori nici nu-l recunoşti din prima secundă!) , care face un „negativ” convingător în Dryden Vos, demonstrându-ne încă o dată că ar merita un rol pe măsura talentului lui încă nedevoalat pe de-a-ntregul.


Având toate elementele Star Wars prezente, SOLO rămâne focusat pe acest univers, aşa că fanii nu se vor simţi trădaţi, aceasta „acoladă” ce investighează viaţa celui considerat de unii un fel de anti-erou fiiind o altă ocazie de a pătrunde în saga uimitoare imaginată primordial de George Lucas.
Acestea fiind zise vă învit pe toţi la film, neapărat la IMAX ( dacă e posibil!) ca să nu pierdeţi nimic din imaginea şi sunetul de excepţie!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s