The Duck Variations/Variatiuni pe tema raței- premiera la Teatrul Mic

Posted: 04/05/2022 by michaelaplaton in spectacol, teatru
Etichete:, , , ,

Noua premiera a Teatrului Mic regizata de Alex Bogdan, va asteapta din 8 mai la sala Studio din strada Gabroveni 57!

„Mi-e foarte greu să vorbesc despre teatru după 2 ani de pandemie și, în timp ce aproape de noi a început un război devastator pentru poporul ucrainean. E greu să încerc să spun o poveste, să transmit ceva important, pentru că mă simt copleșit de suferință, de anxietate și de lipsa unui orizont clar. Uneori, mă simt vinovat că eu pot să merg, să repet, și apoi să mă duc acasă, în timp ce milioane de oameni fug de acasă, din calea războiului, fără a ști dacă se mai pot întoarce vreodată.

Totuși, într-un fel ciudat, piesa pe care vă invităm s-o vedeți la Teatrul Mic, vorbește despre această latură distructivă a omului. La fel cum vorbește și despre puterea noastră de a fi buni și de a ne întoarce la o armonie cu natura, cu semenii noștri.

The duck variations este un spectacol care încearcă să pună o întrebare copleșitoare: este specia umană demnă de locul pe care îl ocupă pe Pământ? Sau natura noastră distrugătoare a devenit dominantă și suntem, de fapt, într-un proces de dispariție?

Cu toate astea, spectacolul nostru vorbește despre speranță. Despre iubirea dintre oameni, despre puterea nebănuită a binelui care poate învinge răul până la final. Este o luptă care, încă, nu și-a găsit finalul. Nu ne-am propus să dăm un verdict, teatrul nu se ocupă cu asta, dar dacă doriți să veniți, să ne vedeți spectacolul, vă promit că veți pleca altfel de la noi, altfel de cum ați venit. Poate cu mai multă speranță în umanitate, gata să fiți rodul schimbării, mai buni poate, mai atenți la mediu, mai empatici față de semenii voștri. Și vă promit că vă veți îndrăgosti de actrițele Diana Cavallioti și Ilinca Manolache, pe care le veți vedea în niște roluri absolut umitoare și neașteptate.

Vă așteptăm în micul nostru univers, de la Sala Studio a Teatrului Mic, să fim împreună pentru o oră jumătate și să ne conectăm cu planeta noastră care, de prea mult timp, strigă spre noi disperată să ne oprim din distrugere. E timpul să o auzim.”

Alex Bogdan

„Cu permisiunea A3 Artists Agency, cu sediul in 350 Fifth Avenue 38 th Floor, New York, NY 10118, S.U.A. Toate intrebarile referitoare la drepturile asupra piesei vor fi adresate agentiei mentionate mai sus.”

DURATA: 1 h 30 min

Traducerea: Bogdan Budeș

Regia: Alex Bogdan

Scenografia: Tudor Prodan

Producator delegate: Alois Chirita

Distributie

Emily: Diana Cavallioti

Georgette: Ilinca Manolache

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s