EUROPAfest #29, 1-9 iulie

Posted: 04/05/2022 by michaelaplaton in Știri, Festival, Muzica
Etichete:,

Ultimii 2 ani au reprezentat o provocare majora pentru evenimentele muzicale si e nevoie de solidaritate, de un sprijin din partea sectorului corporate pentru a se relansa acest domeniu.

In 2005, EUROPAfest a fost primul eveniment din Romania caruia Casa Regala i-a acordat Inaltul Patronaj, iar din 2015 a fost inclus pe lista celor mai apreciate festivaluri din Europa, primind titulatura de festival EFFE | Europe’s Finest Festivals.

Editia cu nr. 29 a Festivalului International EUROPAfest, organizat de jmEvents, are loc in perioada 1-9 iulie. In fiecare an, peste 250 de artisti de pe tot globul prezinta productii de exceptie din patru genuri muzicale – jazz, blues, pop si clasic.

Marti, 3 mai, ora 18:00 s-a celebrat Seara Palatului Elisabeta dedicata Festivalului International EUROPAfest, in prezenta Altetei Sale Regale Principele Radu. La evenimentul din soseaua Kiseleff au participat directorul EUROPAfest, dl. Luigi Gageos si reprezentanti ai mediului de afaceri.

In urma selectiei realizate de organizatori si specialisti au fost invitate 23 de trupe de jazz din 23 de tari: Africa de Sud, Australia, Belgia, China, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Indonesia, Iran, Israel, Italia, Marea Britanie, Nigeria, Olanda, Polonia, Romania, Rusia, Statele Unite ale Americii, Tara Galilor, Tunisia, Turcia si Ucraina. Artistii vor oferi un maraton de muzica sub forma de concerte de jazz, concurs, seri de jam session, repetitii deschise, ateliere pentru public, sesiuni de autografe si master-classes.

EUROPAfest deschide editia cu nr. 29 in prima zi din iulie cu un eveniment de exceptie Opening Gala Concert. Protagonistii serii vor fi Peter Autschbach – chitara si Samira Saygili – voce, castigatorii „Deutscher Rock und Pop Preis“, eveniment considerat Oscarul muzical al Europei. Alaturi de artistii germani vor evolua trupe din SUA si Italia. Evenimentul are loc pe 1 iulie, ora 20:00, la Sala Auditorium – Muzeul National de Arta al Romaniei / Palatul Regal.

It’s all about live, quality music !” este sloganul ales pentru 2022.

Festivalul EUROPAfest este un eveniment premium pentru cei pasionati de muzica. Este destinat in egala masura unui public rafinat si celor care vor sa experimenteze aceste genuri muzicale.

Scopul sau, inca de la prima editie, a fost sa aduca in Romania artisti ai scenelor internationale, criteriul de selectie fiind valoarea muzicala si nu campania de marketing sau de promovare a vreunui artist. In continuare organizatorii se incapataneaza sa pastreze acelasi format, calitate vs comercial, atat din respect pentru publicul spectator, cat si pentru muzica adevarata.

Biletele vor fi puse in vanzare in curand pe platforma iabilet.ro .

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s