Au început înscrierile la cea de-a 14-a ediție Aristoteles Workshop!

Posted: 03/04/2019 by michaelaplaton in Film

Aristoteles Workshop call for entries

Aristoteles Workshop provoacă cineaștii din întreaga lume la o sesiune intensivă de creație. Ajuns la ediția cu numărul 14, atelierul de film documentar care a produs, de-a lungul timpului, zeci de filme premiate la festivaluri de prestigiu, și-a deschis perioada de înscriere. Până la 1 iunie, aplicațiile pot fi trimise prin intermediul formularului disponibil pe website-ul https://www.aworkshop.org.

Comuna Beliș din județul Cluj va fi anul acesta gazda evenimentului dedicat regizorilor, operatorilor și editorilor interesați să studieze și să creeze filme documentare, sub îndrumarea unor experți din domeniul cinematografiei. Situată la poalele masivului Vlădeasa din Munţii Apuseni, regiunea va reprezenta un adevărat teren de joacă pentru cei 12 cineaști, prezenți în România pentru 5 săptămâni. Între 1 și 31 august, participanții vor lucra în patru echipe și vor parcurge toate etapele realizării unui film, de la alegerea subiectului, până la post-producția documentarului, participând inclusiv la prima proiecție cu public a acestuia.

Aristoteles Workshop #14

Sunt eligibili pentru înscriere cineaștii pasionați de film documentar, cu studii în domeniul filmului sau un minim de experiență în producție video și cinematografie, vorbitori fluenți de limba engleză și interesați să se dezvolte profesional și personal, să-și depășească limitele și să parcurgă contratimp, un întreg proces creativ care le-ar putea schimba viața.

Aristoteles Workshop (AW) a fost creat în 2006 de către producătorii Dan Nuțu și Cristina Hoffman, cu sprijinul televiziunii franco-germane Arte, pentru a susţine o nouă generaţie de cineaşti de film documentar, cu o experienţă anterioară în film sau producţia video. Programul oferă participanţilor un triplu beneficiu: să înveţe, să producă un film şi să fie promovaţi ca cineaşti.

Aristoteles Workshop 2019

Printre cineaștii care s-au bucurat de experiența AW de-a lungul timpului se numără Adina Pintilie (Touch Me Not), regizoarea premiată cu Ursul de Aur la Berlin, în 2018, absolventă a workshopului cu multipremiatul ,,Don’t Get Me Wrong’’. De la prima ediţie Aristoteles Workshop şi până astăzi, peste 150 de participanţi au produs aproape 50 de filme dintre care mai mult de jumătate au fost selecţionate şi premiate la festivaluri de prestigiu: Cannes, Locarno, Leipzig, Nyon, IDFA Amsterdam, Namur, Montpellier, Sarajevo, Trieste, Chişinău, Varşovia, Tampere. Cea mai recentă realizare a fost atinsă de scurtmetrajul ,,See You Soon’’, în regia lui Andrei Răuțu, inclus anul acesta în selecția oficială a Festivalului Internațional de Film Documentar Cinema du Reel.

Începând cu 2018, Aristoteles Workshop este organizat în parteneriat cu Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Teatru și Televiziune și cu cinepub.ro, platforma unde filmele românești se văd gratuit și legal de oriunde din lume.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s