Patru filme românești la Festivalul de la Göteborg 

Posted: 28/01/2019 by michaelaplaton in Film

Festivalului Internațional de Film de la Göteborg se desfășoară anul acesta în perioada 25 ianuarie – 4 februarie.

Festivalul Internațional de Film de la Göteborg este cel mai important eveniment de acest gen din Scandinavia și are anual un număr important de spectatori. Statistica se face annual şi s-a oprit în jurul cifrei de 35.000 .Festivalul proiectează zilnic 500 filme din 70 de țări, organizează un număr de 40 de seminarii, precum și multe alte activități adiacente.

poster2-1170x590

La ediția din acest an, vor fi prezente în selecţie patru filme românești: TOUCH ME NOT / Nu mă atinge-mă (r. Adina Pintilie, România, Germania, Cehia, Bulgaria, Franța, 2018), care va fi difuzat în cadrul secțiunii VisionairesInfinite fotball / Fotbal infinit (r. Corneliu Porumboiu, România 2018), care va fi difuzat la categoria MastersThou Shalt Not Kill / Să nu ucizi (r. Catalin Rotaru și Gabi Virginia Sarga, România, 2018), care va fi difuzat în cadrul secțiunii New Voices, și I Do Not Care if We Go Down in History as Barbarians / Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari (r. Radu Jude, România, Germania, Bulgaria, Franța, Cehia, 2018), care va fi difuzat la secțiunea Masters.

mv5bzty2mjdkyjitmgvlny00zta2lwjjytmtzwvmn2u2ymi5ytk0xkeyxkfqcgdeqxvymtmxodk2otu@._v1_sy1000_cr0,0,666,1000_al_

Participarea regizoarei Adina Pintilie la festival are loc cu sprijinul ICR Stockholm. Filmul său, TOUCH ME NOTNu mă atinge-mă, câștigător al Ursului de Aur la Berlinale 2018, va fi proiectat de patru ori pe durata festivalului.

La granița dintre ficțiune, documentar și artă vizuală, experimentând curajos atât la nivel de conținut, cât și de limbaj cinematografic, Touch me not / Nu mă atinge-mă este o explorare personală a ideii de intimitate, a nevoii umane de contact autentic. O femeie și doi bărbați aflați în căutarea intimității. Pierdute în imensitatea rece a orașului, singurătățile lor se întâlnesc – întâmplător sau din voia destinului – într-o stranie încercare de contact.

mv5bzwu4ntdizdctnde1oc00m2rklthhzdutogfjzmnjmzbiodhmxkeyxkfqcgdeqxvyntc5otmwotq@._v1_

După vizionările filmului, Adina Pintilie va participa la o sesiune de Q&A, ( Întrebări şi Răspunsuri) în care va împărtăşi din experienţele sale şi va raspunde la întrebările publicului.

Să mai menţionăm faptul că regizoarea română face parte și din juriul Nordic Competition, cea mai însemnată categorie dintre competițiile festivalului.

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s