“PRIZONIERĂ ÎN PÂNZA DE PĂIANJEN”

Posted: 01/11/2018 by michaelaplaton in Film
Etichete:, , , , , ,

The Girl In The Spider's Web1

Poate LISBETH SALANDER (Claire Foy) nu are nevoie de lume, dar lumea are nevoie de Lisbeth Salander.

Înfocata justiţiară din populara trilogie Millenium a lui Stieg Larsson, compusă din thrillere cibernetice dark, şi din patru îndrăgite adaptări pentru ecran, hackerul independent Lisbeth Salander are tot ceea ce-i trebuie unui erou modern: e deşteaptă, plină de idei, bântuită de demoni, dar nu şi subordonată lor, ea are o atitudine de “singură împotriva tuturor,”  care a ajutat-o să învingă mai mulţi infractori şi ticăloşi, sau pe oricare om care ar îndrăzni să se pună cu ea.

Acum, în thriller-ul “Prizonieră în pânza de păianjen,” fanii vor lua contactul cu o nouă aventură a lui Lisbeth Salander, războinica pentru dreptate a secolului XXI, care se angajează în cea mai periculoasă şi îndrăzneaţă cruciadă a sa de până acum.

Atunci când un om de ştiinţă o angajează să recupereze de la americani o lucrare de-a sa, Lisbeth se trezeşte angrenată într-un hăţiş întunecat şi violent de intrigi, în mijlocul cărora forţe misterioase reuşesc să sustragă baza de date, dau foc apartamentului ei şi o lasă acolo mai mult moartă decât vie. Împreună cu vechiul ei prieten si aliat, jurnalistul MIKAEL BLOMKVIST, Lisbeth trebuie să pornească pe urmele atacatorilor săi, să-l protejeze pe fiul omului de ştiinţă şi să recupereze ceea ce i se furase. Pe măsură ce năvodul se strânge, ea este absorbită tot mai mult în penumbrele trecutului său misterios.

Se pare însă că rău-făcătorii vor plăti scump războiul pe care i l-au declarat lui Lisbeth Salander. Dar pentru cei care simt nevoia unui erou de tip nou, ea este acel rebel al dreptăţii de care lumea are acum nevoie, mai mult ca niciodată.

“Prizonieră în pânza de păianjen” este prima adaptare cinematografică a bestseller-ului recent scris de David Lagercrantz, care continuă seria Millennium, creată de Stieg Larsson. Claire Foy, laureata cu Emmy şi Golden Globe, starul filmului “The Crown,” o interpretează pe justiţiara Lisbeth Salander în filmul realizat de proaspătul şi talentatul regizor Fede Alvarez, care a realizat în 2016 thrillerul revoluţionar Don’t Breathe.

Alături de Claire Foy ( pe care am vazut-o luna trecuta in First Man al lui Damien Chazelle), mai joacă Sverrir Gudnason (Borg McEnroe) care-l interpretează pe Mikael Blomkvist, Lakeith Stanfield (Get Out) în rolul lui Ed Needham, Sylvia Hoeks (Blade Runner) în rolul Camillei Salander, Stephen Merchant (Logan) în rolul lui Frans Balder, Claes Bang (The Square) în rolul lui Jan Holster, Christopher Convery în rolul lui August Balder, Vicki Krieps (Phantom Thread) în rolul Erikăi Berger, Cameron Britton (Mindhunter) în rolul lui Plague şi Synnøve Macody Lund (Headhunters) în rolul Gabriellei Grane.

Noul episod din franciza Millennium – bazat pe fenomenul literar internaţional generat de Stieg Larsson şi continuat de către David Lagercrantz – şi-a început producţia în ianuarie 2018 la Berlin şi a terminat filmările în aprilie, la Stockholm.

Scenariul este scris de Jay Basu & Fede Alvarez şi Steven Knight, fiind inspirat după bestsellerul lui David Lagercrantz.  Scott Rudin, Eli Bush, Ole Søndberg, Søren Stærmose,  Berna Levin, Amy Pascal şi Elizabeth Cantillon sunt producătorii acestui nou film al francizei.

“Prizonieră în pânza de păianjen” este primul film în limba engleză din serie.  Cărţile anterioare ale seriei au fost ecranizate în limba suedeză, iar The Girl with the Dragon Tattoo a fost un remake al filmului  suedez. Acesta din urmă a devenit un succes internaţional, având încasări de peste 230 milioane dolari.

Studiourile cinematografice continuă dezvoltarea seriei cu ecranizarea următoarei cărţi din seria Millennium, The Girl Who Takes an Eye for an Eye.  Columbia Pictures a cumpărat drepturile pentru toată seria Millennium.

Seria Millennium cuprinde bestseller-uri internaţionale, dintre care primele patru cărţi   s-au vândut în 86 milioane exemplare, de la lansarea lor pe piaţă.

Columbia Pictures şi Metro Goldwyn Mayer Pictures prezintă, în asociere cu Regency Enterprises o producţie a Scott Rudin/Yellow Bird/Pascal Pictures/Cantillon Company,  filmul realizat de Fede Alvarez, “Prizonieră în pânza de păianjen”.  Rolurile principale sunt interpretate de Claire Foy, Sverrir Gudnason, Lakeith Stanfield, Sylvia Hoeks, şi Stephen Merchant, iar regia îi aparţine lui Fede Alvarez.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s