Concert de excepţie la Ateneul Român- Omagiu pentru un compozitor de geniu -Ennio Morricone.

Posted: 16/05/2023 by michaelaplaton in Concert, Eveniment, Știri, Film, Muzica, spectacol
Etichete:, , , , ,

Mica orchestră exclusiv feminină „Le Muse”, condusă de maestrul Andrea Albertini, a prezentat aseară la Ateneul Roman un concert omagiu –  “Ennio Morricone. Muzica de Oscar”, o excelentă selecție a unora dintre cele mai cunoscute coloane sonore ale celebrului compozitor.

Autor a peste 500 de soundtrack-uri, Morricone face parte din elita creatorilor de muzică de film. Colaborarea cu Sergio Leone include „Dollar Trilogy” din anii 60 și Trilogia „Once Upon a Time” („Once Upon a Time in the West”, „Once Upon a Time in… the Revolution/A Fistful of Dynamite”, „Once Upon a Time in America”), precum și mai multe coloane sonore ale unor filme ale lui Giuseppe Tornatore (” Cinema Paradiso”, „Legenda lui 1900”, „Malena”). Genialul compozitor a mai scris muzica şi pt filmele altor regizori precum Sergio Corbucci, Duccio Tessari, Sergio Sollima, John Carpenter, Bernardo Bertolucci, Mauro Bolognini, Giuliano Montaldo, Roland Joffé, Roman Polanski și Henri Verneuil.

În 2007 Ennio Morricone primea Premiul de Onoare al Academiei „pentru contribuțiile sale magnifice și multiple la arta muzicii de film”, iar în 2016, primul său premiu Oscar pentru partitura din filmul lui Quentin Tarantino „The Hateful Eight”. Printre alte realizări se numără trei premii Grammy, trei Globuri de Aur, șase premii BAFTA, zece David di Donatello, unsprezece Nastro d’Argento, două Premii de Film European, Premiul de Onoare Leul de Aur și Premiul pt Muzică Polar în 2010.

Orchestra „Le Muse” ne-a delectat cu un concert în care s-au regăsit piesele iconice scrise de Morricone.

„Le Muse” este un ansamblu instrumental exclusiv feminin, compus din artiste care și-au dezvoltat cariera în cadrul celebrului grup „Rondò Veneziano”.

Prima invitată a concertului de la Ateneul Roman a fost soprana Angelica Depaoli – care ne-a fermecat de la primele note cu vocea sa bine temperată şi range-ul extraordinar.

Captivant a fost şi conceptul spectacolului, care a inserat imagini din filmele ale căror coloane sonore au făcut parte din program, dar şi comentariile din off, ce adăugau amănunte interesante legate de creaţia lui Ennio Morricone, relaţia dintre el şi regizorii cu care a colaborat, sau despre filme.

 Invitata specială a acestui concert minunat a fost cunoscuta soprană Susanna Rigacci, vocea care l-a însoțit timp de două decenii pe marele compozitor în fascinantă sa călătorie muzicală şi cinematografică. Neaşteptat a fost momentul în care maestrul Andrea Albertini a dat tonul pentru “la mulţi ani”-ul adresat Susannei Rigacci – a cărei zi de naştere era. Emoţionată până la lacrimi, artista a mulţumit publicului, care a răsplătit-o cu îndelungi standing ovations.

Spectacolul de la Ateneu a fost fără îndoială unul de mare ţinută, incursiunea în universul excepţional al muzicii lui Ennio Morricone fiind una specială, apreciată de publicul rafinat care i-a recompensat pe artişti cu aplauze lungi și calde și o cerere de bis.

Felicitări organizatorului, German Quality Entertainment, şi speram să le reascultam din nou pe Le Muse in concert la Bucureşti. 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s