Teatrul Național Mihai Eminescu din Chișinău reprezentație unică la TNB pe 16 ianuarie

Posted: 12/01/2022 by michaelaplaton in Știri, spectacol, teatru
Etichete:, , , , ,

HAMLET ÎN SOS PICANT – de la Chișinău, la București

Turneul „Teatru Românesc la Bucureşti, Iaşi şi Chişinău” continuă! Și la acest început de an, Teatrul Național Mihai Eminescu din Chișinău va fi prezent pe scena TNB cu un spectacol recent din repertoriul curent, dublu premiat la Gala UNITEM, o poveste împănată cu picanterii, susținută de o distribuție de zile mari.

Cu o singură reprezentaţie (!), pe 16 ianuarie 2022, de la ora 19.00, la Sala Studio,  Teatrul Naţional Mihai Eminescu (TNME) din Chişinău prezintă : 

HAMLET ÎN SOS PICANT după Aldo Nicolaj, regia: Alexandru Cozub,  scenografia: Iurie Matei și costumele: Tatiana Popescu

În distribuție, reputați actori ai TNME, deja bine-cunoscuți și publicului nostru:   Petru Hadârcă, Angela Ciobanu,  Diana Decuseară, Dan Melnic, Ghenadie Gâlcă, Margareta Pântea, Iurie Focșa, Mihai Zubcu, Alexandru Pleșca / Igor Babiac.

Spectacolul a avut premiera pe data de 30 noiembrie 2020, și la recent încheiata Gală a Premiilor UNITEM 2021, ediția a XX-a, aniversară, a obținut următoarele premii pentru: CEL MAI BUN ROL MASCULIN – Petru HADÂRCĂ, pentru rolul Froggy, și CELE MAI BUNE COSTUME TEATRALE – Tatiana POPESCU.

Acțiunea se petrece în Castelul Elsinore, dar nu în sala tronului, ci în bucătăria regală unde masterchef-ul Froggy drege, din polonic, cuțite și pahare, tragedia prințului danez bântuit de himere; ba chiar, pentru mai mult efect, din gelozie și amor rănit, îmbracă armura bătrânului Hamlet. În bucătărie sfârâie purcelușii de lapte, se fezandează mistrețul în putină de stejar, se coace la foc domol budinca de porumbel à la Pericle, se perpelește Limba de vacă marinată  à  la Tutankhamon. Bucătăria ajunge câmp de bătălie – ce-i drept, în sânge e doar friptura… restul e picanterie.

Spectacolul nu este recomandat tinerilor sub 16 ani!

Durata spectacolului : 1h 55 (fără pauză). Mai multe detalii găsiți pe site-ul teatrului: https://tnme.md/spectacole/hamlet-in-sos-picant

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s