Stagiunea de marți seara de la Ateneu- Recital de pian Ionuț Diaconu

Posted: 08/12/2021 by michaelaplaton in Film

În 2021, pianistul Ionuț Diaconu a obținut o bursă Erasmus pentru a studia timp de un semestru la Academia  de Muzică ,,Franz Liszt’’ din Budapesta, precum și o bursă acordată de Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România .

Născut pe data de 26 mai 1998, la Focșani, Ionuț Diaconu a început să studieze pianul la vârsta de patru ani în cadrul Colegiului Național de Muzică ,,George Enescu” din București cu prof. Dorina Gorgan, iar mai târziu cu conf. Univ. Dr Constantin Nițu.

În prezent, este masterand  la Universitatea Națională de Muzică din Bucuresti, unde studiază cu prof. univ. dr.Vlad Dimulescu.

În anul 2016 și-a făcut debutul ca solist alături de Orchestra de Cameră Radio din București. În anii 2015, 2016, 2018 și 2020  a fost bursier al Fundației Regale ,,Margareta a României’’.

În 2019 Ionuț Diaconu a obținut Premiul I la Concursul de Pian din cadrul Forum Internacional de Musica “Ciudad de Orihuela”(Spania) și la Concursul Internațional de Pian ,,Alto Minho’’ (Caminha,Portugalia).

Ne bucurăm că Stagiunea de marți seara poate oferi un recital al tânăruluiși talentatului muzician, marți, 14 decembrie, la ora 19 în Sala mică a Ateneului Român.

Stagiunea de marți

Marți, 14 decembrie, ora 19, Ateneul Român, Sala mică

Recital de pian
IONUȚ DIACONU

Program

Franz Liszt
Sonata în si minor
Les Jeux d’Eaux à la Villa d’Este

Ionuț Diaconu
Pour ma Chérie

Maurice Ravel
Jeux d’Eau
Alborada del Gracioso și La vallée des cloches din Suita Miroirs

Coproducător: Radio România Muzical

Biletele se pot procura:
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român ( doar cu o oră înainte de începerea concertului !)
Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75

– Online, accesand site-ul www.fge.org.ro – sectiunea „Calendar“.Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

Accesul în sala Ateneului Român este permis „cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă toţi participanţii sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 şi este asigurată purtarea măştii de protecţie”. Verificarea acestor condiții se va face înainte de accesul în incinta Ateneului Român.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s