Teatrul Naţional Craiova reia NAVETA CULTURALĂ cu spectacolul lui Radu Afrim, INIMĂ ȘI ALTE PREPARATE DIN CARNE

Posted: 18/08/2021 by michaelaplaton in Arte, Știri, spectacol, teatru
Etichete:, ,

Foto Credit pt imagini Radu Afrim

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova reia proiectul lansat la începutul anului 2020 și oprit la scurtă vreme de la debut din cauza situației epidemiologice: NAVETA CULTURALĂ.

Astfel, sâmbătă, 21 august 2021, iubitorii de teatru din București vor putea călători în scop cultural la Craiova pentru a vedea spectacolul Inimă și alte preparate din carne de Dan Coman în regia lui Radu Afrim și scenografia Irinei Moscu, producție recent câștigătoare a Premiului UNITER pentru cel mai bun spectacol în cadrul Galei UNITER 2021.

Plecarea se va face la prânz din #București, TNB (din fața Sălii Studio), ora 12.30. Întoarcerea va fi după spectacol, în același loc.

Prețul biletului (127 lei) înclude transportul tur-retur cu autocarul și biletul la spectacol: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/947

Inimă și alte preparate din carne a avut premiera la începutul lunii octombrie a anului 2020 și este un spectacol ce vorbește “despre dragoste și despre praful colorat care se alege din ea. Despre fluturele-labrador care se zbate în zadar la capătul realității. Despre umorul involuntar și singurătatea voluntară. Despre adevăr, tandrețe și sex. Despre copii, poezie și cafea. Despre corp și despre cum duce el greul. Despre crizele mici izbucnite în plină criză. Despre frumusețe și despre sufletele tot mai uscate, întărite deja pe la margini. Despre plăcere și boală. Despre limbaj și despre cum se scurge culoarea din lucruri. Despre cuplurile de interior. Despre viața care atârnă la câțiva cm în afara noastră. Despre inimă și alte preparate din carne”, spune Dan Coman.

Inimă și alte preparate din carne este cea de a treia producție realizată de către regizorul Radu Afrim la Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova, după Dacă am gândi cu voce tare de Adnan Lugonić și Casa cu suricate de David Drábek. 

Scenografia poartă semnătura Irinei Moscu, sound design-ul este realizat de către Mihai Dobre, mişcarea scenică poartă amprenta Flaviei Giurgiu iar distribuția spectacolului este alcătuită din: Alex Calangiu, Ștefan Cepoi, Ramona Drăgulescu, Flavia Giurgiu, Romanița Ionescu, Geni Macsim, Ioana Florentina Manciu, Cătălin Mihai Miculeasa, Claudiu Mihail, Raluca Păun, Vlad Udrescu, Costinela Ungureanu, Petronela Zurba, Irina Danciu, Corina Oprea, Mihai Alexandru Purcaru, Sorin Gruia, Minela Popa, Florin Chirea.

Inimă şi alte preparate din carne este un spectacol precum o poveste de iubire: cu entuziasme candide, cu jocuri scornite de inteligenţa unor copii poznaşi, cu umor cinic, cu autoironie dulce-amară, cu trădări, cu tăceri care îşi strigă neputinţa, cu crize, cu depresii, cu angoase, cu amintiri păstrate în imagini perfecte, cu accidente grave care mutilează suflete involuntar şi o fericire blândă care oblojeşte preparatele din carne.

Alina Epîngeac, Amfiteatru.com

Timpurile pandemice sînt, la Coman și Afrim, nu o cauză, ci un turnesol, un potențator al crizelor personale, generator de gesturi și soluții contextuale – sînt legături mincinoase cărora pandemia le accelerează disoluția.

La Afrim și Coman, pandemia e o criză socială, cu efecte individuale de nebănuit, o criză de cuplu și de familie, în care dorința de a supraviețui, impulsul vital al sexualității și al nevoii de iubire se luptă cu noul, necunoscutul, distanțele, singurătatea, abandonul voluntar sau involuntar.

Iulia Popovici, Observator cultural

Inimă și alte preparate din carne va intra în istoria teatrului autohton ca o filă inconfundabilă din universurile scenice, vizuale și muzicale închipuite de Radu Afrim. Oglindește – vai, cum mai oglindește! – derivele noastre din vremea molimei. Ne face cu ochiul, referențial și ironic: „Între noi totul e bine”. E bine pe dracu!

Radu Afrim a profitat de izolare pentru a imagina un spectacol rotund, creativ și usturător până la lacrimi, în tușe groase și fine, în culori violente și pastelate, senzual și sarcastic, care pune în ramă excelentele texte ale lui Dan Coman, rezultând un tablou obsedant.

Inimă și alte preparate din carne e cea mai bună cronică a pandemiei. E completă. Și încep să cred că Radu Afrim e cel mai bun cronicar de eveniment pe care-l știu.

                                                                           Horia Ghibuțiu, Blog de ziarist

Deși videourile care acompaniază spectacolul sînt remarcabile prin frumusețea poetică a imaginilor, spectacolul trăiește deplin din poveștile pe care le spune și prin jocul, de echipă și individual, al performerilor.

Iulia Popovici, Observator cultural

INIMĂ ȘI ALTE PREPARATE DIN CARNE

Text: Dan Coman

Regie, video și univers sonor: Radu Afrim

Scenografie: Irina Moscu

Sound design: Mihai Dobre

Mişcare scenică: Flavia Giurgiu

Asistent regie: Claudia Gorun

Cu: Alex Calangiu, Ștefan Cepoi, Ramona Drăgulescu, Flavia Giurgiu, Romanița Ionescu, Geni Macsim, Ioana Florentina Manciu, Cătălin Mihai Miculeasa, Claudiu Mihail, Raluca Păun, Vlad Udrescu, Costinela Ungureanu, Petronela Zurba, Irina Danciu, Corina Oprea, Mihai Alexandru Purcaru, Sorin Gruia, Minela Popa, Florin Chirea.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Contact Agenția teatrală:
Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 11, în clădirea teatrului
Telefon: 0251.413.677
Program: Luni – joi: 11:00 – 16:30;  Vineri – sâmbătă: 11:00 – 19:00;  Duminică: închis

TEATRUL NAȚIONAL „MARIN SORESCU” CRAIOVA

https://www.facebook.com/tncms.oficial

https://www.instagram.com/teatrul_national_craiova

https://www.facebook.com/events/610936746732965

#ĂștiaFacPeDracuÎnPatruCaSăNeAducăLaTeatru

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s