La Corint Educațional a aparut: Din ce este construită lumea. Fizica pe care nu o înveți la școală

Posted: 17/08/2021 by michaelaplaton in Știri

Editura Corint publică volumul Din ce este construită lumea. Fizica pe care nu o înveți la școală, a treia carte dintr-o serie adresată celor care doresc să înţeleagă legile care guvernează lumea înconjurătoare, fie că sunt adolescenți pasionați de diverse materii ori adulți dornici de învățare pe tot parcursul vieții.

Mințile curioase vor găsi aici răspunsuri detaliate la întrebări precum: Ce este lumina: undă sau corpuscul? Poate fi depăşită viteza luminii? Particulele sunt unde? Cât de complex este atomul? Cum funcţionează laserul? Pisica lui Schrödinger este vie sau moartă? Din ce este construită lumea? Este posibilă teleportarea?

În cele opt capitole ale cărții, autorul Traian Anghelpovestește, din perspectiva fizicianului, o parte din aventura omului în domeniul ştiinţei, de la 1900 și până în prezent. Este perioada în care a luat naştere şi s-a dezvoltat fizica modernă, începând cu particula de lumină a lui Einstein și cuanta lui Planck, continuând cu bosonul Higgs – particula Dumnezeu – şi ajungând la undele gravitaţionale. Sunt prezentate şi analizate evenimentele, fenomenele şi experimentele care au dus la formularea teoriei relativităţii şi a teoriei cuantice, dar și subiecte precum teleportarea cuantică şi calculul cuantic.

„Cartea profesorului Traian Anghel este o îmbinare perfectă între povești și ecuații. Poveștile alese atrag cititorul. Sunt lucruri pe care toți vrem să le știm: de ce nu putem depăși viteza luminii, ce este pisica lui Schrödinger sau dacă este posibilă teleportarea. Răspunsurile sunt prezentate sub o formă atrăgătoare, iar poveștile construite sunt cursive și atractive. Dar profesorul Traian Anghel nu se oprește la povești, ci face legătura cu ecuațiile care descriu fenomenele, introducând matematica acolo unde este nevoie. Prin aceasta, cartea de față este un instrument foarte util nu numai pentru cei interesați de alcătuirea lumii în care trăim, dar și pentru elevii și profesorii care vor să înțeleagă fenomenele în limbajul lor natural, care este matematica”, notează fizicianul Cristian Presură, cercetător științific Philips Research, Olanda.

Volumul Din ce este construită lumea. Fizica pe care nu o înveți la școală a apărut în imprintul Corint Educațional, fiind disponibil pe www.edituracorint.ro și în librăriile partenere. Din aceeași colecție fac parte și volumele Universul într-o picătură de apă. Fizica pe care nu o înveţi la şcoală şi Enciclopedia ilustrată a elementelor chimice. Chimia pe care nu o înveți la școală.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s