Ridley Scott premiat la Festivalul Internațional de film de la Veneția

Posted: 11/08/2021 by michaelaplaton in Știri, Festival, Film

Ridley Scott va primi premiul Cartier Glory to the Filmmaker la cel de-al 78-lea Festival Internațional de Film de la Veneția (1 - 11 septembrie 2021).

Premiul, care a fost sponsorizat anterior de Jaeger-LeCoultre, este „dedicat unei personalități care a adus o contribuție deosebit de originală industriei cinematografice contemporane”.Ceremonia de decernare a titanului de film Scott va avea loc vineri, 10 septembrie 2021, în Sala Grande (Palazzo del Cinema) la ora 21.15, înainte de proiecția noului său film, The Last Duel, cu Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer, și Ben Affleck. Filmul a carui acțiune se petrece in perioada medievală prezintă lupta dintre cavalerul Jean de Carrouges (Damon) și scutierul său (Șofer).Salutând acest anunț, directorul Festivalului de Film de la Veneția, Alberto Barbera, a declarat: „Abordarea sa personală a filmelor de gen, care reconciliază cu succes cerințele de divertisment, așteptările publicului larg și cerințele criticilor, este elementul cel mai distinctiv al filmelor lui Scott. Dacă ar fi regizat un singur film, regizorul englez - care a debutat în film la vârsta de 40 de ani cu The Duellist, înainte de a atrage atenția publicului larg cu succesul global al box-office-ului Alien - și-ar fi câștigat totuși locul de drept în Olimpul marilor realizatori de cinema contemporan, grație Blade Runner, cel mai influent film din science fiction-ul modern, care a devenit un reper pentru deceniile următoare.”

El a adaugat:
 "De-a lungul carierei sale uimitoare și prolifice, care numara 30 de filme uimitoare, Scott și-a demonstrat capacitatea de a naviga cu ușurință în cele mai diverse genuri, aducand un suflu nou în fiecare dintre ele. În Thelma & Louise, el părea să anticipeze cu ani înainte timpul dezbaterii de astăzi privind statutul femeilor și constrângerea lor de a se afirma. În Gladiator a reînviat genul luptatorului cu sabie, gen abandonat după ce a fost exploatat  la sfârșitul anilor 1960, în timp ce în Black Hawk Down a impus un nou standard uimitor în realismul participativ al filmelor de război. În The Martian, în cele din urmă, a introdus cu succes tonuri de comedie ușoară într-o situație tipic distopică. Meritele sale incontestabile includ extraordinarul talent vizual și gustul pictorului pe care le-a demonstrat în crearea somptuoasei imagini baroce, maiestuoasa grafic, însoțita de un talent rar de a lucra cu actorul.”

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s