CorintSpaceAR, cartea interactivă care îi poartă pe copii în cosmos prin jocuri cu realitate augumentată

Posted: 22/07/2021 by michaelaplaton in Știri
Etichete:, , ,

Spațiul cosmic devine loc de joacă!

Editura Corint publică în imprintul Corint Junior volumul CorintSpace AR. Aventură spațială cu realitate augumentată, un excepțional instrument educațional care folosește jocuri activate prin realitate augumentată pentru a introduce noțiuni despre planete, asteroizi, Sistemul Solar, astronauți și agenții spațiale.

Realitatea augumentată este cea mai inovatoare tehnologie din zilele noastre, care combină realitatea cu elemente virtuale, permițând suprapunerea unei alte lumi în fața privitorului cu ajutorul unui telefon mobil sau al tabletei.

Cum funcționează?

Aplicația CorintSpaceAR, disponibilă pe GooglePlay și AppStore, este „cheia” de care aveți nevoie pentru a „descuia” această carte. Odată instalată pe telefon sau pe tabletă, jocul poate începe.

Micul astronaut – personaj pe care îl puteți denumi după bunul plac – decolează de pe o planetă îndepărtată, cu misiunea de a ajunge în siguranță pe Pământ. În călătoria sa, copiii îl vor ajuta să-și asambleze racheta, să traverseze Sistemul Solar, să conducă un rover pe Marte, să facă, împreună, „un salt uriaș pe Lună” sau să apere Pământul de asteroizi.

Fiecare pagină presupune o experiență unică și plină de aventuri. Pentru a putea trece la următoarea etapă a călătoriei, copiii trebuie să rezolve câte o provocare sub formă de joc (puzzle-uri, quiz-uri etc.), prin care își pun în aplicare cunoștințele dobândite.  

Cine parcurge cu succes toate paginile cărții primește un nivel secret în aplicație – o surpriză pentru finalul călătoriei.

Urmăriți-l aici pe micul astronaut în acțiune!

CorintSpace AR nu este singura carte din portofoliul Editurii Corint care folosește tehnologia AR. Atlasul geografic Cunoașterea Terrei prin realitatea augumentată, publicat în 2020, reprezintă o noutate în domeniul atlaselor de acest fel, atât în România, cât și la nivel internațional.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s