Loring Park Sessions

Posted: 30/03/2020 by MarcelPlaton in Muzica
Etichete:, , , , ,

 © Warner Bros. 1980

V-am adus o raritate: Prince , la vârsta de 19 ani- clape și chitară, cu Andre Cymone (19 ani) la bas și Bobby Z aka Robert B. Rivkin (21 de ani), la tobe, cântând opt bijuterii la sala de repetiții Loring Park, din Minneapolis , pe la începutul anului 1977.

Acum 43 de ani acest Muzician, influențat de nume precum Duke Ellington și Charlie Parker, a petrecut câteva seri alături de Andre Cymone, cel mai apropiat prieten și instrumentist, din 1973 până în 1981. Nu era doar un coleg de trupă pentru Prince, era mai mult un frate, alături de care a stat sub același acoperiș aproape doi ani. În ceea ce privește  toboșarul Bobby Z, acesta a fost recomandat de producătorul Chris Moon (el l-a descoperit pe Prince), cel care a început să lucreze cu Prince în perioada adolescenţei acestuia. Se spune că Moon l-ar fi învăţat pe Prince cum să înregistreze, să producă şi să îşi facă propriile casete demo în propriul studio-Moon Sound- din South Minneapolis .

Se simte foarte mult atracția muzicanului către jazz, el declarând în acea perioadă că ar fi interesat să înregistreze albume întregi de jazz, dar sub un pseudonim. Ei bine, această idee a luat naștere 10 ani mai târziu, când apare proiectul Madhouse.

Revenind la cele opt melodii, la o primă analiză poți spune că în ceea ce privește talentul de pianist, nu e nici George Duke sau Herbie Hancock, așa cum nici cei doi nu sunt Prince, dar pentru faptul că în For You (albumul lansat un an mai târziu) a cântat la TOATE instrumentele, nu poți decât să te înclini în fața acestui geniu muzical.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s