Gala Kennedy Center Honors 2019

Posted: 11/12/2019 by michaelaplaton in Film
Etichete:, , , , , ,

Kennedy-Center

An după an ne-am emoționat, am vibrat si ne-am bucurat alături de sărbătoriți și de cei care au venit să îi onoreze la aceasta Gală a excelenței (care mi-aș dori să existe si la noi), iar ediția 2019 a ales să le mulțumească pentru contribuția lor- unor artiști excepționali. Iată-i!

Actriţa Sally Field, cântăreaţa Linda Ronstadt, programul TV pentru copii „Sesame Street”, dirijorul Michael Tilson Thomas şi grupul R&B Earth, Wind and Fire! Ei au fost premiaţi pentru contribuţia adusă artei la gala Kennedy Center Honors care a avut loc pe 8 decembrie, la Washington.

Sally

Au trecut zece ani de când Linda Ronstadt, cândva cea mai bine plătită femeie din rock and roll, a susținut ultimul ei concert. În 2013, lumea a aflat de ce: boala Parkinson a făcut-o să se retragă de pe scena muzicală, încheind o carieră care a lăsat o amprentă de neșters în epoca rock-ului clasic.

Palmaresul ei cuprinde albume vândute în peste 50 millione de exemplare, 31 de discuri de aur şi platină şi 10 premii Grammy, iar în 2013 a fost inclusă în Rock & Roll Hall of Fame, un an mai târziu preşedintele Barack Obama oferindu-i National Medal of Arts.

Pentru Linda au cântat Don Henley, Kevin Kline, Emmylou Harris, Carrie Underwood (“Blue Bayou,” “When Will I Be Loved?”), Aaron Neville și Trisha Yearwood (“Don’t Know Much,” “You’re No Good”) .

Linda

Sally Field, premiată de două ori cu Oscar şi de trei ori cu Emmy, este cunoscută din filme ca „Hello, My Name is Doris”, „Lincoln”, „Forrest Gump”, „Steel Magnolias”, „Norma Rae”, „Mrs. Doubtfire”, „Smokey and the Bandit” şi „Punchline”. A jucat în producţiile de televiziune „Sybil”, „Brothers & Sisters”, „ER” şi „Maniac”, dar şi în teatru, pe Broadway şi West End. Pentru Sally Field au luat cuvântul Tom Hanks, Steven Spielberg, Pierce Brosnan și Maura Tierney

Sesame

„Sesame Street” a debutat în 1969 şi a fost difuzat continuu. Programul, menit să ajute la educarea copiilor, a ajuns la telespectatori din 150 de ţări și a devenit cel mai influent program pentru copii din toate timpurile. Co-fondatorii Joan Ganz Cooney și Dr. Lloyd Morrisett au acceptat premiul în numele emisiunii. Au fost prezenți Ernie și Bert, Big Bird, Cookie Monster, Joseph Gordon-Levitt, Cedric The Entertainer și s-a cântat piesa „Sing a Song”.

Getty Image

Michael Tilson Thomas este director muzical al San Francisco Symphony, cofondator şi director artistic al New World Symphony şi dirijor laureat al London Symphony Orchestra. De 11 ori premiat cu Grammy, Tilson Thomas a dirijat de-a lungul carierei orchetre importante din Europa şi Statele Unite. L-au omagiat Lars Ulrich, Debra Winger, Audra McDonald, Yuja Wang și New World Symphony Alumni Orchestra (“Hoedown,” “I Got Rhythm,” “Where Has the Time Gone,” “There’s a Place for Us”).

Philip Bailey, Verdine White şi Ralph Johnson au reprezentat la gală Earth, Wind & Fire.

EWF

În cei 50 de ani de activitate, trupa a susţinut concerte în întreaga lume, a avut opt piese pe primul loc în topuri, iar albumele au fost vândute în peste 100 de milioane de copii. EWF deţine nouă premii Grammy, inclusiv unul acordat în 2012 pentru întreaga activitate, iar în 2000, trupa a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Au fost omagiați de David Foster, John Legend (“Can’t Hide Love”), Cynthia Erivo (“Fantasy,” “Reasons”), Ne-Yo (“Shining Star”), Jonas Brothers (“Boogie Wonderland”) și David Copperfield. Melodia cu care s-a încheiat ceremonia a fost “September.”

Duminică, 15 decembrie, CBS2 va transmite întreaga ceremonie!

Credit foto-  Paul Morigi/Getty Image

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s