Documentarul „Sunt însărcinata în România”, în cinematografe din 6 decembrie

Posted: 04/12/2018 by michaelaplaton in Film

program SIR

3 decembrie 2018, Bucuresti – Incepand cu aceasta saptamana, cinematografele din Bucuresti si din tara vor gazdui proiectii ale documentarului de lung metraj „Sunt insarcinata in Romania”, semnat de cineastul spaniol Jesus del Cerro. Cinefilii sunt invitati la o serie de proiectii speciale in Bucuresti, urmate de dezbateri tematice, alaturi de invitatii sai si cu participarea publicului spectator, premiera urmand sa aiba loc pe 6 decembrie, la Cinemateca Eforie, de la orele 19.00.

Documentarul, realizat in 2016 este o radiografie a condiției tinerei mame și a femeii, în general, în timpurile noastre. Filmul imbina interviuri cu peste 40 de femei insarcinate , care trăiesc în România și în Spania, in diverse medii sociale, reusind sa scoata la lumina o realitate cu fatete multiple, ca disfuncționalitatea sistemului de sanatate publica, discriminarea la locul de muncă, lipsa de sprijin din partea societatii si a partenerului de viata. În ciuda diferențelor majore de vârstă, nivel de educație, ocupație sau statut material, gandurile si dorintele protagonistelor documentarului merg in aceeasi directie. In pofida dificultatilor reale, fara exceptie, mamele sunt fericite ca au ales viata copilului lor.

Programul evenimentelor speciale

Joi, 6 decembrie, ora 19:00

Cinemateca Eforie (Str Eforie nr 2)

Tema dezbatere: „Cum sprijinim femeile insarcinate?”

Invitat: Alexandra Nadane, Centrului de consiliere „Sfanta Alexandra Imparateasa”

Sambata, 8 decembrie, ora 19:00

Cinemateca Union (Strada Ion Câmpineanu 22)

Tema dezbatere: „Condiția femeii românce la început de secol XXI”

Invitat: Daniela Nane

Marti, 11 decembrie, ora 18:30

Cinema Muzeul Taranului (Strada Monetăriei 3, București)

Tema dezbatere: „Context relational si emotional al femeii insarcinate”

Jesús del Cerro reprezintă un reper al cinematografiei şi televiziunii, atât în România cât şi în Spania. În Spania a regizat şi produs unele dintre cele mai de succes seriale din toate timpurile, precum Medic de familie, Poliţiştii, Colegii sau Buticul lui Pepe. Între anii 2003 – 2005 a fost regizorul, creatorul şi producătorul executiv al serialului Cu un pas înainte, care a devenit imediat un succes în peste 60 de ţări. Adaptarea acestui serial l-a adus pentru prima dată în România în anul 2006.

Din anul 2007 s-a dedicat în întregime regiei cinematografice, cu reuşite remarcate de critici şi de public. La jumătatea anului 2008 s-a reîntors la București începând etapa de producător și regizor de film în România cu Contra timp (2008) și Contra timp 2 (2009), Ho Ho Ho (2009), Nasa (2011), S-a furat mireasa (2012), Hawaii (2017).

Programul complet al proiecțiilor din țară ale documentarului „Sunt insarcinata in Romania” este disponibil pe pagina oficială de Facebook.

„Sunt insarcinata in Romania” este produs și distribuit de Studio Indie Productions, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s