Festivalul filmului rus la Bucuresti 25- 28 octombrie- adica ACUM!

Posted: 26/10/2018 by michaelaplaton in Film

 

Afis

Ieri au debutat la Bucuresti Zilele Filmului Rus- un eveniment cultural exceptional care ne aduce 7 filme rusesti noi, din genuri diferite, ce vor putea fi vazute la Cinemateca, Sala Eforie intre 25 si 28 octombrie, apoi la Cluj intre 8 -11 noiembrie si la Baia Mare 9-11 noiembrie.

Deschiderea festivalului  la care a participat o delegatie de cineasti care au facut parte din echipele filmelor din selectia festivalului, a avut-o ca amfitrioana pe dna Natalia Muzhennikova, directoarea Centrului Cultural Rus si pe cosmonautul Dumitru Prunariu- care a prezentat filmul Vremea celor dintai in regia lui Dmitri Kiselev, o drama tulburatoare despre eroii cosmosului, in care personajul principal este cosmonautul Leonov, – o figura legendara a Rusiei si a lumii- primul om care a iesit in spatiu intr-o misiune plina de neprevazut, in martie 1965. Cu o constructie regizorala extraordinara, filmul este magistral acompaniat de coloana sonora poematica, aceasta creatie cinematografica aducandu-ne cu un realism ce nu face concesii perioada de pionierat a cosmonauticii ruse, in care misiunile spatiale erau adevarate provocari din toate punctele de vedere. Filmul vine si cu o concluzie categorica: oricat ar fi de avansate cuceririle stiintei si tehnicii- factorul uman este definitoriu.

Va recomand cu caldura aceste 7 filme minunate care va vor conecta la cinematografia rusa actuala! Revin cu amanunte despre filmele din selectie.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s