Orice vârstă am avea , circul are o fascinaţie magică asupra noastră, cu atât mai mult cu cât spectacolul este unul care invocă visul. Căci REVERIA Circului Metropolitan încearcă (păstrând proporţiile!), să acceseze lumi cu tuşe suprarealiste ce fac trimiteri la celebrul Avatar al lui James Cameron, la universul lui Lewis Caroll sau Terry Gilliam.
De la zborul ce pare imponderabil sub cupola, la numere de contorsionism, bară, basculă şi trambulină – la clovnerii , dans şi evoluţii în şi deasupra unui bazin cu apă, spectacolul se derulează cu o cinetică specială care antrenează publicul şi îi dăruieşte bucuria şi strălucirea unui show care evoluează pe o coloană sonoră cu voce live, ce ne conduce în poveste.
Unele dintre personaje sunt absolut hipnotice, şi, după primul contact, le cauţi cu privirea vrajită de mişcările lor, descoperind în acelaşi timp şi celelalte puncte de interes distribuite sub cupolă. Cu un ritm pe care îl imprimă piesele cu trimiteri tribale, dar si succesiunea momentelor, show-ul îi antrenează şi pe cei mai mici, care îşi doresc să participe, se ridică de pe scaune, strigă, bat din palme.
Light designul gândit de Patrick Cathala (FR) este unul modern şi elaborat, iar alături de sound-ul de care este responsabil George Popa, completează mişcarea, performance-urile, evoluţiile acrobatice şi momentele liante, dându-le când o notă de mister, când dinamică sau culoare. Coregrafia este semnată de Edi Stancu şi Alexandra Bălăşoiu, în timp ce scenografia şi costumele (unele de-a dreptul vibrante!) sunt create de Iuliana Vâlsan, regia spectacolului aparţinandu-i lui de Adrian Stan.
Cu o distribuţie internaţională în care românii strălucesc, spectacolul are câte ceva pentru fiecare vârstă, pentru fiecare spectator. Şi chiar dacă nu este aidoma cavalcadelor psihedelice în care imaginarium-ul este pe rând balet, circ, pantomimă, operă- rock, sculptură cinetică, metaforă şi vis- ca la Cirque du Soleil, REVERIA noastră propune o poveste interesantă, cu numere de bună calitate, fiind un punct de plecare pentru alte şi alte producţii care să ofere publicului satisfacţiile unor spectacole pline de bucurii netrucate.
Şi clar sufletele nostre au nevoie de poveste, căci spectacolele de până acum au fost sold out, ceea ce ar trebui să transmită un mesaj: nu ignoraţi momentele de destindere şi mulţumire şi, mai ales, păstraţi uimirea!