Tudo que aprendemos juntos

Posted: 22/08/2017 by michaelaplaton in Film
Etichete:, , , , ,

De ceva vreme Cinemax si Cinemax 2 , minunat rebrand-uite catre zona filmelor de arta si a indie-urilor de substanta, ne regaleaza cu productii de exceptie, care mai de care mai incitante pentru cinefili.

Una dintre propunerile primului post este si acest „Profesorul de vioara” o drama ce se inscrie in seria pe care o deschidea magistral in 1967 „To sir, with love” al lui James Clavell, in care stralucea Sidney Poitier, continuata apoi cu Dangerous Minds (cu Michelle Pfeiffer), A single Man al lui Tom Ford ( cu Julianne Moore si Colin Firth), „The Browning Version” al lui Mike Figgis sau „Entre les murs” al lui Laurent Cantet.

După ce isi pierde postul în prestigioasa orchestră simfonică din Sao Paolo, Laerte, un violonist talentat, ajunge sa dea lecţii de muzică adolescenţilor dintr-o şcoală publică din Heliopolis, cea mai mare favelă din Brazilia. Calea sa e plină de obstacole, dar puterea muzicii şi prietenia ce se înfiripă între profesor şi elevii săi vor face minuni schimband radical vietile tuturor.

„Tudo que aprendemos junto” in regia brazilianului Sérgio Machado a putut fi urmarit anul acesta si in selectia Transilvania International Film Festival, dupa ce a fost si la Locarno 2015, Stockholm 2015, Sao Paolo 2015, unde a obtinut meritoriul premiu al publicului, semn ca aceasta drama a adaptarii a impresionat.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s