home-1430924262-survivor-brosnan-656Au fost la supravieţuitori în toată cinematografia de nu le mai poţi ţine şirul: Bruce Willis (el a fost chiar indestructibil!), Liam Neeson (Schindler! Leave no Jew behind!…oops, asta e o replica recenta din alt film despre care am pomenit), Denzel Washington (actorul ăla de culoare, dar nu Samuel L Jackson şi nici Laurence Fishburne), Matt Damon (băiatul cu identitatea), Nicholas Cage (omul bun din avionul condamnaţilor) şi inventarul ar putea continua. La capitolul actriţe lista e mai scurtă: Sigourney Weaver, Angelina Jolie, Scarlett Johansson şi (Dumnezeu cu) Milla Jovovich. Aşa că m-am dus la The Survivor, filmul lui James McTeigue, cu ceva aşteptări de intensă acţiune, mai ales pentru faptul că australianul a fost prim asistent de regie al fraţilor Wachowski şi al lui George Lucas.

SurvivorCe am primit? Ceva între The Raven şi V for Vendetta! Adică, nici cal nici măgar. Am simtit clar scăparea hăţurilor (că tot pomeneam de trăgătorii în ham) din mână, în ceea ce priveşte controlul suspansului. Actorilor nu am ce să le reproşez, pentru că ei au fost ca şi catârii, s-au orientat după strigăturile „îngrijitorului”, dar în schimb şi-au etalat calităţile (mersul, ţinuta, condiţia fizică şi nechezatul). Şi totusi perechea Jovovich-Brosnan a reuşit să atragă atenţia, în aşa fel încât să nu ai timp să fii atent la alte detalii. De exemplu, dacă ar fi pe jumatate adevărată imaginea sistemului care se ocupa de acordarea vizelor (mai ales cele americane) ar trebui să ne îngrijoram de siguranţa cetăţenilor de peste Ocean! Ca să nu mai pomenesc de faptul că Londra este capitala cu cel mai complex sistem de supraveghere din lume (peste 500.000 de camere video) şi e aproape imposibil să nu fii filmat când te joci sau nu de-a fata rea şi vinovată.

survivor4Rolul românului devenit terorist i-a fost atribuit britanicului Roger Rees (The Prestige, The Pink Panther), în vârstă de 71 de ani. Asa că, dacă frunza din brandul turistic al Romaniei dă semne de ofilire, iată că au alţii grijă să ne promoveze (noroc cu vampirii şi doctorii mânaţi de ură). Dar toată stima pentru Bulgaria: multe dintre scene au fost filmate în studioul Nu Boyana, devenit cunoscut după cadrele trase pentru peliculele Automata, Bad Lieutenant, The Expendables sau The Black Dahlia! Or fi preţurile mai bune acolo, or fi cai mai învăţaţi , câini mai bărbaţi şi oi mai cornute?

01949-Survivor-Photo Nick Wall.NEF

Filmul poate da idei unor sceleraţi, care vor cauta un loc în care se adună multă lume (în afară de Super Bowl sau concerte gratis în Central Park) şi anume locul unde cade faimoasa bilă din Times Square în noaptea de anul nou.Să sperăm însa că le va da idei şi celor care se ocupă de securitatea acestui eveniment, pentru că omenirea nu mai are nevoie de încă un 9.11 !

Regizor: James McTeigue

Scenariu: Philip Shelby

Cu: Paddy Wallace, Parker Sawyers, Bashar Rahal, Royce Pierreson, Milla Jovovich, Dylan McDermott, Pierce Brosnan, Angela Bassett, Frances de la Tour, Robert Forster, Roger Rees

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s