TheNovemberMan

Daca ar fi sa ma intrebati pe mine care este actorul care  l-a intruchipat cel mai bine pe James Bond , v-as raspunde fara sa ma gandesc – Pierce Brosnan: frumos, seducator, dar nu efeminat, cu o privire in care juca uneori autopersiflarea, aratand  putin cam prea meridional pentru un englez, rasat si increzator- este agentul perfect, pe care nici macar Daniel Craig cu privirea lui inimaginabil de albastra nu l-a putut depasi. E clar ca regizorul Roger Donaldson este iremediabil sedus de celebrul 007, daca in The November Man ne livreaza acelasi tipar, dar fara stralucirea gadgeturilor, fara meandrele complotului, dar cu fata frumoasa a lui Bond-aici si buna – pe care o protejeaza. Faptul ca si Olga Kurylenko se revendica tot din seria celebrului spion –caci a jucat in Quantum of Solace din 2008 este tot o dovada a filiatiei directe pe care o are The November Rain. Un film de actiune care te captiveaza , dar care- desi stilat si bine construit- ramane mult prea tributar tiparelor atat de uzitate ale filmelor de gen.

Cateva cuvinte despre regizorul Roger Donaldson, neindoielnic unul foarte inzestrat daca ne gandim doar la cateva dintre filmele notabile ale carierei lui. Unele au devenit antologice-fie pentru ca au mai pus o caramida la edificiul constructiei unui actor – cum este Cocktail din 1988 cu Tom Cruise sau No Way Out, cu Kevin Costner- altele au ridicat stacheta inimaginabil de sus ca in cazul lui The World’s fastest Indian cu Sir Anthony Hopkins- o poveste tulburatoare despre determinare si valorile umane autentice- pe care o voi avea ca subiect intr-o editie viitoare a MovieNet-ului. Tot lui ii datoram si Cadillac Man din 1990  cu Robin Williams si Tim Robbins, Get Away,  cu Alec Baldwin si Kim Bessinger , dar si Species, Dante’s Peak  din 1997,in care l-a distribuit tot pe Pierce Brosnan – pe care se pare ca pusese ochii de ceva vreme. Asadar, un regizor cu o cariera prodigioasa, cu filme de valoare, si cu colaborari interesante, care acum alege o formula déjà verificata cu actori cunoscuti si un tipar ce nu da gres niciodata.

Cat despre Pierce Brosnan- are un CV impresionant nu doar ca vastitate, dar mai ales ca varietate; sa nu uitam rolul din musicalul Mamma Mia-unde si canta!- dar si horrorul Bag of Bones, sau comedia romantica a regizoarei Susanne Bier, Love is All You Need sau The Ghost Writer, filmul lui Roman Polanski in care joaca alaturi de Ewan McGregor si evident –cele trei filme in care e James Bond- de departe rolul vietii lui.

In The November Man apare alturi de Olga Kurylenko , rusoaica ce in 14 ani a facut nu mai putin de 24 de roluri, dar care a debutat in lumea modei pe cand avea doar 13 ani. Este frumoasa , fara nici un dubiu, nu joaca rau, dar parca ii lipseste ceva, este inca la stadiul de interpretare usor mecanica pe care inca nu a putut sa o depaseasca desi are ceva experienta in domeniu.

Ii mai vedem in film si pe Will Patton, un actor bun, dar de esalonul doi si pe Luke Bracey, un tanar care pare sa promita. In rest actiune, urmariri, impuscaturi si ceva rasturnari de situatie-dar nu prea multe- si mai ales strategie. Caci daca Pierce Brosnan nu e aici Bond, nu mai are decat propria minte care sa fie arma lui cea mai de temut.

The November Man, un film numai bun pentru o seara de toamna in care vreti sa optati pentru puuutina adrenalina, pe care o veti gasi in aceasta pelicula, distribuita in Romania de catre Freeman Entertainment.

Comentarii
  1. […] recomanda să vă pierdeţi prin scaunele de cinema şi la November Man (un review bun găsiţi aici), Teenage Mutant Ninja Turtles (încă mă uit după un review interesant), Kill the […]

    Apreciază

Lasă un comentariu