A Walk Among the Tombstones / Umbland printre morminte

Posted: 11/10/2014 by MarcelPlaton in Film
Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Liam

Cand mergi la un film in care joaca un actor pe care il admiri si ai vrea sa-l vezi glorificat dupa cum merita talentul lui, esti si mai pretentios. Si asta pentru ca ti-ai dori un scenariu super bun, o regie de mare clasa si un joc exceptional, asta fiind in fapt dezideratul tuturor celor implicati in orice fel in actul artistic, fie ca sunt creatori sau consumatori.

Cu A Walk Among The Tombstones cu siguranta  Scott Frank este un estet al partiturii- ca scenarist brodand cu o vadita cunoastere a stiintei scrisului, iar ca regizor dirijand muzica cu clasa. Inspirat de romanele politiste ale lui Lawrence Block, filmul este bine construit, cu tensiune , cu inserturi de imagine sau voce, cu flashback-uri si volute neasteptate de story si cu tot ce ii trebuie unei pelicule pentru a fi una de succes, un policier bine temperat cu un fir epic aproape clasic. Si era de asteptat asta de la Scott Frank care debuta ca scenarist in 1991 cu Little Man Tate in regia lui  Jodie Foster si apoi ne livra Get Shorty al lui Barry Sonnenfeld  cu o distributie exceptionala care ii cuprinde printre altii pe John Travolta, Danny De Vito, Gene Hackman si Rene Russo. Au urmat la foc automat Out of Sight regizat de Steven Soderbergh, Minority Report al lui Spielberg cu Tom Cruise, Colin Farrell si Max Von Sydow,  pentru ca anul trecut sa ne dea The Wolverine in regia lui James Mangold, in care celebrul mutant era Hugh Jackman. Si atunci cum sa nu-i iasa un film bun, cand are atata experienta a condeiului, a facerii filmului si a actoriei, caci-am uitat sa va spun- Scott Frank a si jucat.

Pentru rolul principal Matt Scudder –un politist retras care face pe detectivul particular- l-a ales pe Liam Neeson, un actor de calibru caruia, din pacate, i s-a lipit o eticheta si care ( desi are un mare potential ) nu poate scapa de ea. Asa se face ca este intr-un loop al carierei in care tot la Taken a ramas, desi el ar putea fara nici o indoiala sa duca roluri de exceptie. Dar poate drama personala-pierderea sotiei, actrita Natasha Richardson-l-a facut sa accepte aceste roluri si –poate, deocamdata – sa nu-si doreasca mai mult. In aceasta partitura este in cheia in care ne-a obisnuit in ultimii ani, si ajutat sa creeze afmosfera de thriller cu criminali in serie de cativa actori foarte interesanti, cu experienta si cu ceva filmografie de succes: David Harbour ( pe care l-am mai vazut si in Quantum of Solace si in recentul Equalizer alaturi de Denzel Washington ) aici unul dintre ucigasi,  Adam David Thompson –care il joaca pe celalalt, un actor cu o figura interesanta, dar care nu are cine stie ce rol si Sebastian Roché pe care l-am vazut si in Beowolf, dar si The Unit si prin foarte multe seriale -The Mentalist, Criminal Minds, Fringe, Supernatural, 24 sau The Vampire Diaries.

Partenerul din film ( desi personajul uraste sa lucreze cu parteneri) este TJ ( jucat de fostul concurent X Factor- Astro) un baiat de pe strada care incearca sa se lipeasca de un suflet si care-l introduce in lumea moderna a tehnologiei.

Producatorul peliculei este nimeni altul decat Danny De Vito, iar director de imagine Mihai Malaimare jr (The Master), deja un nume cunoscut la Hollywood.

E loc si pentru un sequel, dar si pentru un prequel, pentru ca nuvela dupa care a fost facut acest film este cu numarul 10 dintr-o serie de 17 cu personajul Scudder.

Un film care va va tine conectati pe parcursul celor 114 minute, pe care vi-l recomand  si care este distribuit in Romania de catre InterCom.Vizionare placuta, oricand ati alege sa-l vedeti!

Comentarii
  1. Brayden spune:

    You share interesting things here. I think that your page can go
    viral easily, but you must give it initial boost and i know how to do it,
    just search in google – mundillo traffic increase

    Apreciază

Lasă un comentariu