Prince- Art Official Age

Posted: 06/10/2014 by MarcelPlaton in Muzica
Etichete:, , , , , ,

Prince

Pe la mijlocul anilor 90 Prince nu s-a despartit la modul amiabil de Warner Bros…In 1998 am intrat in familia licentiatului Warner in Romania- A&A Records! Ma intrebam atunci: oare ce a fost in mintea lui? Ce presiuni au fost puse pe artist? Ce dorea casa de discuri? De ce sa-ti tatuezi Slave pe obraz sau sa iti spui TAFKAP ( The Artist Formerly Known As Prince)? A protestat ca un artist care isi stie valoarea! A fost o perioada cand videoclipurile lui au fost retrase de pe youtube…Se gaseau foarte greu sau deloc. A scos atunci albume la modul: Cate vreti , fratiorii mei? Va da tata Prince, de nu puteti duce! Dar Warner a insistat sa scoata un album la termenul pe care il stabilise si a lovit la temelie . Si fara Warner, Prince a pierdut din popularitate, dar nu din valoare.

Nu conteaza foarte mult, mai ales pentru omul care nu stie si nici nu vrea sa stie dedesubturile industriei muzicale. Dupa despartire, l-am urmarit discret cu Emancipation ( 1996), apoi The Rainbow Children ( 2001) si MPLSound and LotusFlow3r ( 2009). Igor Dînga, fondatorul si vocalistul de la “Cuibul”, dar si producatorul formatiei Zdob si Zdub, mi-a spus la sfarsitul anilor 90 ca doua concerte l-au impresionat, din cele cateva sute vazute: Prince si Red Hot Chili Peppers. Pe cei din urma i-am vazut pe stadionul national, dar cu Prince am pierdut doua concerte la care as fi putut ajunge – Londra si Budapesta. N-a fost sa fie! Revenind la albumul lansat acum cateva zile- Art Official Age- va spun ca e ajutat de fete , 3rdEyeGirl! Adica, fata de la tobe- Hannah Ford Wetton, chitarista Donna Grantis  ( a fost membru in New Power Generation) si basista Ida Nielsen. Nu va luati dupa aparente: toate trei au background muzical in rock si jazz. In plus, zice Prince: A girl with a guitar is 12 times better than another crazy band o’ boys . Am ascultat albumul cap coada de cateva ori! Nu va fi un succes comercial, nu va avea piese in Billboard 100 pe primele pozitii si nici nu cred ca Prince isi mai doreste asa ceva. Nu e o capodopera , nu e chiar electro funk ( eu as fi vrut mai mult funk), dar are compozitii cantate la un inalt nivel muzical, ca asa e Prince. De ascultat cu atentie cele doua melodii cantate cu Lianne La Havas, o tanara englezoaica de 25 de ani, cu mult soul in voce-Clouds si What It Feels Like.  La inceputul acestui an Prince a sustinut un concert la ea in sufragerie.

“Muzica ofera alinare spirituala pentru corp, minte si suflet” spune Prince! Alinati-va, daca simtiti nevoia! Pentru mine a curs usor si placut, ceea ce va doresc si voua. Am ales o secventa din emisiunea lui Arsenio Hall, cel care din 1989 pana in 1994 a realizat prima seria, iar cea de a doua a inceput-o in 2013 , iar pe 30 mai 2014 a fost intrerupta! Noroc ca l-am prins pe Prince 🙂

 

Comentarii
  1. Catalin Ionescu spune:

    Linia melodica imi place. Ceva la voce e schimbat. Si nu in bine. Zici ca e racit.

    Apreciază

Lasă un comentariu